Auto do 11 tys zł.

08 Cze 2014, 14:19

Witam,

poszukuje autka do 11 tys. Musi być w miarę komfortowe. Koniecznie z klimą i wspomaganiem.

Jeśli chodzi o silnik to myślałem o dieslu, nie będę robił dużej ilości km rocznie, więc gaz nie zdąży mi się zwrócić. Póki co myślałem o:

- Peugeot 307 1.6 HDI
- Renault Laguna II dCI

Co powiecie o tych dwóch autkach? Może jakieś ciekawsze propozycje? Zaznaczam że nie interesuje mnie ani Astra ani Vectra :)
MasterP
Nowicjusz

Auto: Lanos

08 Cze 2014, 14:29

Lepsza Astra niż Laguna królowa lawet.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

08 Cze 2014, 14:33

do malych przebiegow diesel sie nie nadaje, zwlaszcza te nowe konstrukcje, na krotkich odcinkach zanim sie nagrzeje, spali tyle samo co benzyna o tej samej pojemnosci, dochodzi do tego turbina, wtryski, dwumasy, dpfy i inne kosztowne bzdury..
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

08 Cze 2014, 14:35

Źle sprecyzowałem, chodziło mi o małe przebiegi roczne. okolo 80% bedzie używany nie w mieście a w trasie.
MasterP
Nowicjusz

Auto: Lanos

08 Cze 2014, 14:42

male czyli jakie? tak czy tak, diesla sie nie oplaca bo to co zaoszczedzisz na paliwie, wlozysz w naprawe wtryskow, turbiny albo co tam ci jeszcze padnie.. diesel to na duze przebiegi ;)
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna podróż na ferie zimowe
    Ferie są dla kierowców okresem wyjazdów rodzinnych w góry, na narty czy na wypoczynek. Wypadające w okresie zimowym podróże oznaczają trudne warunki na drogach, a co za tym idzie wymagają dobrego ...