Megane 2 CC do oceny.

08 Cze 2014, 15:07

Jakiś czas temu podaliście mi bardzo fajne (co się okazało jak już miałem okazję się nimi przejechać - znalezienie odpowiedniego egzemplarza to inna sprawa) propozycje jako następca mojej Laguny, ale równocześnie lekko rozglądam się za czymś jak w temacie, zwłaszcza dziewczyna mnie ciśnie na takie coś ;) Zajrzałem na allegro i widzę takie coś: [link do oferty na Allegro wygasł]

Jako że jest idealna pod kątem parametrów (jedyny sensowny silnik, ksenony no i czerwona :D) to byłbym w stanie przymknąć oko na różne wady, byleby to jakoś jeździło, no ale właśnie - jak na 2.0T to dość niska cena, z tego co widzę, one chodzą tak chociaż po 20k, a bez powodu przecież nikt nie opuszczałby ceny. Do Warszawy mam za daleko, żeby jechać tylko dla przejechania się, ale może widać coś, co na pierwszy rzut oka eliminuje taki samochód nawet jako drugi, który będzie robił średnio może 600km miesięcznie?

Bardziej chodzi mi oczywiście o zwrócenie uwagi na miejsca, w których coś się działo, bo przecież wiem, że nikt mi nie powie na podstawie paru zdjęć, że trzy lata temu była strzelona w np. lewy tył ;) Raczej standardowo, żebym miał punkt zaczepienia jutro jak zadzwonię do własciciela i zapytam się, co działo się z danym elementem.

Tak co mi się rzuciło w oczy, to chyba trochę krzywo spasowane drzwi i inny odcień klapy w stosunku do nadwozia na szóstym zdjęciu, pozostałe różnice kolorów nie wiem, czy wynikają z przekłamań aparat - matryca, są naturalne, czy może kombinowane.
hmd
Początkujący

Prawo jazdy: 18 09 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Laguna III
Silnik: 3.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009