Za 13tyś.zł spokojnie kupisz 523i, a nawet powinieneś wyrwać 528i. Raczej naszukasz się trochę dobrego egzemplarza, w który nie będziesz musiał na start sporo włożyć, ale przy odrobinie chęci dasz radę coś znaleźć.
Moją e39(co prawda diesla) mam od roku i zrobiłem nią od momentu zakupu około 75tyś.km. Włożyłem w nią jakieś 2tyś.zł z hakiem(musiał bym dokładnie przeliczyć faktury za części) i nigdy nie stanęła mi w trasie, a nawet nie bałem się o to, ze może się tak stać Tyle tylko, ze szukałem ją kilka miesięcy i dostałem od właściciela teczkę rachunków za naprawy i wiedziałem co mam. Dlatego trzeba szukać(najlepiej po forach BMW), a na pewno coś ciekawego znajdziesz. Skąd jesteś, to może akurat będzie coś wartego uwagi blisko Ciebie
Najlepsze w moim wypadku było to, ze przez kilka miesięcy nie było żadnego ciekawego e39 w takiej konfiguracji jak chciałem, które było by w zadowalającym stanie, a akurat w tym samym czasie pojawiły się dwie bardzo podobne sztuki i obie były warte zakupu
Po tym jak kupiłem już auto, od razu w ogłoszeniach zrobił się wysyp dokładnie takich konfiguracji jak chciałem, ale tak jest zazwyczaj po zakupie