Auto do 12 tyś dla Młodego chłopaka z dziewczyną

11 Sty 2011, 17:28

hemp napisał(a):Kupiłem ostatnie auto jako najtansze na allegro i włozyłem jak narazie okolo 200zł na gumy i łączniki a tak to leję i jeżdze.

To ile dałeś za Fiata? Jak chcesz teraz 8.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

11 Sty 2011, 18:19

Kupiłem ostatnie auto jako najtansze na allegro i włozyłem jak narazie okolo 200zł na gumy i łączniki a tak to leję i jeżdze.

A powiedz mi czy w aucie wszystko działa? każdy zamek, przycisk, podświetlenie deski rozdzielczej? Wszysściutko w 100% sprawne? Nic nie skrzypi?
Ja jak kupuje auto zawsze troche wkładam bo u mnie każda pierdółeczka musi działać. Nawet delikatne skrzypienie musi byc usunięte.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

11 Sty 2011, 20:25

Wiadomo, że 'popularne' modele to dobry interes wtedy gdy ewentualnie szybciej sie bedzie sprzedawalo.Jesli jednak planujesz dluzej trzymac i nie spieszyc sie przy poźniejszej sprzedarzy to ciekawe są te modele... :)

fiko7 też mam podobnie :) wolę by samochód w pelni byl sprawny (nawet kosztem rocznika np) niz kupowac model bedacy bardzieje zajechany ale b. atrakcyjny ze wzgledu na rocznik czy serie.
themajsterman
Nowicjusz

Miejscowość: z drogi

11 Sty 2011, 22:50

nie działa mi tylko podswietlenie jednego przycisku od el szyb :D
a tak to wsio działa :D

tez jestem pedantemi u mnei musi wszystko chodzi

panowie czy ja wiem ile opony kosztują? nie rozsmieszajcie mnie :D
nie wywyzszaj sie z ta klasą premium bo troche przesadzasz...moj kolega ma na sprzedasz e39 525tds w idealnym stanie...6 lat nią jezdzi i kasy nie oszczedza. chcial mi sprzedac za 11tyś...ale ja nie chce diesla w BMW... taki dzis jest rynek. kupisz auto za 10k włozysz 5k i jak chcesz sprzedac to tylko ponizej 10k...kupującego g...o obchodzi czy włozyles w auto 200 zł czy 2000zł. chcesz jezdzic to musisz wkladac.

dlatego prosze trzymac sie tematu !!
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

11 Sty 2011, 23:35

Zależy jakiego kupującego, takiego jak Ty najwyraźniej tak, któremu nie robi, czy jeździ BMW, czy bmw - wspomnieniem świetności tego prestiżowego auta, tylko jak już kupisz swojego paścia to potem nie narzekaj, że BMW się źle jeździ albo się psuje, czy też jak kupisz zimówki za złoty szesnaście, że RWD w zimę się nie da jeździć. W takich markach nie ma okazji. Możesz sobie wierzyć w latające świnie, ale nie wmawiaj każdemu, że świnie latają. Jak liczysz, ze ktoś Ci tutaj na forum poleci E39 za 10 kafli to sorry, ale nie ten adres, poszukałbym na jakimś tureckim forum komisowym. Mogę Ci zagwarantować, że w każdym takim egzemplarzu za około 10kafli E39 z innym silnikiem jak 2.0 ew. TDS ja sam znalazłbym od ręki wkładu na 5tys złotych, gdzie nie jestem żadnym specem, czy mechanikiem. Za 12 kafli możesz już szukać, ale 520i z początku produkcji. Akurat TDS to zły przykład, bo to jeden z najmniej renomowanych silników w E39.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

12 Sty 2011, 01:36

mało jeszcze wiesz o świecie kolego :)

ale panowie koniec OT :)

czekam na rady dotyczace mojego tematu
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pięciostopniowa skala autonomicznej jazdy
    Coraz śmielej do seryjnych modeli samochodów przedostają się rozwiązania, zwalniające kierowców z części ich dotychczasowych obowiązków. Klasyfikacje stopni jazdy autonomicznej umożliwia pięciostopniowa ...

12 Sty 2011, 06:03

fiko7 napisał(a):Ja jak kupuje auto zawsze troche wkładam bo u mnie każda pierdółeczka musi działać. Nawet delikatne skrzypienie musi byc usunięte.

I to tym się charakteryzuje człowiek, który dba o auto.
Też muszę mieć auto dopieszczone w każdym kawałeczku.

hemp napisał(a):kupującego g...o obchodzi czy włozyles w auto 200 zł czy 2000zł. chcesz jezdzic to musisz wkladac.

To takich kupujących jak Ty. Kupujący, który ma jakieś pojęcie dokładnie wie, że lepiej jest dołożyć te 10% wartości auta więcej i kupić zadbany egzemplarz bo to się po prostu bardziej opłaca w późniejszej eksploatacji.

Mówisz, że Twój Fiacik taki dopieszczony? Pewnie Ci się tylko tak wydaje. Większość to mówi "jeździ", "odpala" czyli jest w stanie idealnym... Tak na prawdę nie wiedzą jak powinno jeździć dane auto bo nigdy nie jechali egzemplarzem w idealnym stanie.

Kolega jiGsaw ma tutaj całkowitą racje. Logicznie myśląc nikt nie sprzedaje samochodu w idealnym stanie technicznym, w pełni doinwestowanego za najniższą cenę.

Nasłuchałeś się handlarzy i myślisz, że można dorwać "okazję" na nowych oponach i z świeżo wymienionym rozrządem haha
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

12 Sty 2011, 08:47

Czasami można, bo moje auto takie było a sprzedałem bo dostałem auto służbowe. Z ceny musiałem zejść bo nie było chętnych by troszkę więcej zapłacić.
fiko7
Stały forumowicz

12 Sty 2011, 10:21

I sprzedałeś poniżej granicy ceny za dobre auto tego typu?
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

12 Sty 2011, 10:25

Sprzedałem troszkę więcej niz najniższe oferty. Jak był wystawiony w troszkę wyższej cenie pierwsza osoba która zadzwoniła i konkretnie pytała o auto zadzwoniła po 2 miesiącach. Kolejnych 2 miesięcy nie chciałem czekać że może z 2 tysiące więcej wezmę a może nie.
fiko7
Stały forumowicz

12 Sty 2011, 11:10

Witam ! Chcialbym wrzucic swoje trzy grosze do tematu.. mianowicie :

rok temu , okolo lutego-marca szukalem z ojcem samochodu- dla niego rzecz jasna...
Szukalismy z aukcji all........ i wyszukalem ojcu kilka- na zdjeciach wygladajacych na warte obejzenia ! Pierwszy model : BMW serii 5 , wersja 520i z silnikiem benzynowym 2.0 z 1996r. ( po faceliftungu) bez gazu za 13.500 zl byla wystawiona . Jak pojechalismy ogladac, to wygladalo na prawde na zlom , wszystko wygladalo nie tak , samochod byl zmeczony zyciem co bylo widac golym okiem.. Po prostu nawet sie nam nie chcialo negocjowac bo nie bylo co. Ojciec mnie potem zjechal zebym nie szukal takich " okazji "
Kolejne auto ktore ogladalismy byl VW PASSAT 1.9tdi 90 km z 1998 r. za 14.000 - szkoda gadac, zlom i tyle

Takze kolego , nie napalaj sie na ogleszenia i nie oceniaj samochodu po zdjeciach , bo sie rozczarujesz. Prawda jest taka ze zdjecia NIC nie oddaja !!
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie

12 Sty 2011, 11:40

Dokładnie tak,zawsze trzeba jechać oglądać a nie na zdjęciach fajnie wygląda to go wezme a w realu zupełnie inaczej to wygląda.Ja też pare takich okazji widziałem więc wiem jak to wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sty 2011, 11:42

hemp napisał(a):mało jeszcze wiesz o świecie kolego :)

ale panowie koniec OT :)

czekam na rady dotyczace mojego tematu

Oby życie brutalnie nie zweryfikowało Twojej wiedzy o świecie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Sty 2011, 15:07

mialem 4 auta juz. i na zadnym sie nie przejechałem. i nigdy nie bralem mechanika ze soba czy cos takiego.
a co do mojego fiata to zapraszam na jazde probna itp.
nie ma aut idealnych ponad 10 letnich, to kazdego z was moge zapewnic, mimo ze mowicie ze dbacie o kazdy detal.
swoje auto oceniam na bdb, obiektywnie bo przeciez i tak auta nie bede sprzedawac na forum tylko na allegro...
a mowiac ze mam auto w ktorym wszystko chodzi tak jak nalezy mialem na mysli TEchniczne sprawy... bo napewno cos tam zaskrzypi we wnetrzu.... to nie nowe aUTO

panowie przestancie smiecic mi w temacie....bo wypowiadacie sie o sprawach o ktorych nie macie do konca racji
wypowiadajcie sie jak macie imformacje i podanych przeze mnie autach. na co zwrocic uwage przy kupnie itp
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Sty 2011, 15:38

Skoro wszystko wiesz lepiej, również o takich markach jak BMW, jeżdżąc Fiatem, to po co pytasz na forum? Napisałem Ci jak sprawa wygląda, pozostali również mają podobne opinie. Dla młodego chłopaka z dziewczyną E36 coupe będzie fajne, mając na uwadze te auta, które wymieniłeś i takiego bym szukał na Twoim miejscu. W tym budżecie na pewno coś znajdziesz godnego uwagi.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 12 Sty 2011, 16:16, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika