szukam samochodu przede wszystkim ekonomicznego, czyli małe spalanie na mieście (okolice 5 litrów/100), tanie części i aby rdza go szybko nie zjadała.
auto będzie wykorzystywane głównie do jazdy po mieście (około 150-200km miesięcznie) + do tego czasami jakiś wyjazd w trasę.
fajnie by było, jak by bagażnik był bagażnikiem, a nie namiastką tego, chociaż wiem że z tym może być problem, ale trudno pogodzę się z tym. dlatego auta jak Smart z miejsca odpadają
![Uśmiechnięty :)]()
wolę złożyć siedzenia i mieć z tyłu miejsce, niż jeździć Smartem.
jednak unikałbym samochodów "z kratką".
z innych rzeczy - nie zależy mi na osiągach auta, ale żeby w trasie nie było tragedii przy jeździe, oraz fajnie by było jak byłaby klimatyzacja.
Modele jakie mi przychodziły do głowy, to Fiat Panda czy Toyota Yaris (ale tutaj wiem,że części są znacznie droższe, niż w Pandzie, ale też mniejsza awaryjność - niby).
czy gaz? ciekawa opcja, ale jednak różne przygody mnie nauczyły że koło zapasowe jest przydatne, a przy takich wymaganiach bagażnik będzie dużo mniejszy, więc jednak kierowałbym się ku benzynie (przy 5 litrach to jest duże spalanie i za 30zł/100km jest imo całkiem rozsądną ceną).