15 Lis 2012, 21:21
To mój pierwszy post na forum, więc witam serdecznie wszystkich użytkowników;)
Hm, sprawa rozchodzi się o samochód. Mam 18 lat, na koniec sierpnia zdałam prawo jazdy. Rodzice chcą kupić mi samochód, ale dopiero gdy zdam maturę;p( taka niby motywacja). Póki co od 2,5 miesiąca codziennie zasuwam do szkoły Skodą Felicią z 2000roku, którą wypożyczył mi na jakieś poł roku mój wujek.
NIe ukrywam, że jazda tym samochodem jest dla mnie męcząca, da poczuć się rózniczę po przesiadce z Toyoty Yaris, czy po przejazdżce Mitsubishi ASX mojej mamy. Tym bardziej jest to dla mnie męczące bo w tej skodzie nie ma radia! A to mnie bardzo boli. Ale to mój pierwszy samochód i jestem bardzo szczęśliwa, że mogę sobie jeździć i szlifować swoje umiejętności.
W każdym razie, powoli zaczynam rozglądać się za tym czym będę poruszała się gdzieś w sierpniu. Bo poczytaniu o różnych samochodach, rozeznaniu się mniej wiecej w cenach już wiem.
Auto najprawdopodobniej nowe, lub używane z bardzo małym przebiegiem. Ma być w miarę małe, wygodne, EKONOMICZNE, w miarę tanie w utrzymaniu, elastyczne, sprytne. Musi sobie dobrze radzić nie tylko w mieście ale także na trasie, to dla mnie dość ważne.
do 40.000zł.
Nie znam się jakoś specjalnie na autach,ale moje typy to:
1. Toyota Yaris III
2. Suzuki Swift
3. Kia Picanto
4. Ford KA
5. Chevrolet Spark
Co powiecie na te typy? Który z tych aut wy byście wybrali? Które waszym zdaniem są najlepsze, najmniej palą i wg?:)
Liczę na wasze odpowiedz!
POZDRAWIAM!