Auto do 12 tyś

09 Sie 2017, 21:32

Witam szukam auta do 12 tyś w miarę nie zawodnego taniego w eksploatacji z nowoczesnym wyglądem dość przestronnego mam audi a4 b5 i nie chciałbym mieć nic mniejszego mieszkam na granicy województwa mazowieckiego i warminsko mazurskiego auta używam 70% w mieście 30 % trasa może być kombi sedan minivan auta które dotychczas patrzyłem to:
skoda superb,opel astra III hatchback i kombi,opel vectra C,toyota corollaVERSO,rozglądam się również za bmw ale nie wiem jakim :) fajna jest też HONDA CIVIC VII

znalazłem np taką skodę

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

jeżeli ktorys z tych modeli jest w miare dobry to w jakich silnikach przebierać
andreas0
Obserwowany

Auto: Audi A4 B5

09 Sie 2017, 21:41

W tym budżecie możesz rozważyć:
Citroen C5
Ford Mondeo Mk3
Hyundai Sonata
Mazda 6
VW Passat B5 (FL)
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

09 Sie 2017, 21:49

andreas0 napisał(a):mam audi a4 b5 i nie chciałbym mieć nic mniejszego

Czyli z "zestawienia" wypadają astra (na tę zresztą i tak masz za mało kasy), corolla i civic.
Superb, którego wrzuciłeś ma każdy element w innym kolorze, poza tym nowoczesne diesle średnio nadają się do jazdy po mieście (pomijam kwestię niskich kosztów ekploatacji kiedy kupujesz auto ze sporym przebiegiem i prędzej czy później polecą turbo/wtryski/koło).
W vectrze szukaj 1.8/122, zresztą i tak będzie ciężko z czymś w naprawdę dobrym stanie,
e46/e39 możesz popatrzeć ale kosztów utrzymania nie można uznać za niskie.
Zerknij na mondeo mk3, c5, rovera 75.

Na Twoim miejscu dozbierałbym trochę bo w sumie to niewielki "skok" Cię czeka w tym budżecie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

09 Sie 2017, 22:20

OK wiec nie mam chyba za dużego wyboru heh ale znalazłem taka vectre co sądzicie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
andreas0
Obserwowany

Auto: Audi A4 B5

10 Sie 2017, 18:24

Żadnych zdjęć z zewnątrz tylko jakieś fotki z fotelikami w środku - ciekaw jestem kto wywala kilkadziesiąt złotych na ogłoszenie i koncertowo tak je pierniczyć...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010