Auto do 12 tys

15 Mar 2020, 14:00

Witam,

Szukam samochodu do 12 tys. , chciałbym w nim zamontować gaz ponieważ miesięcznie robie wiele kilometrów, spodobały mi sie honda jazz II i renault clio III . Co do hondy wiem że ma opinie niezawodnej natomiast nie wiem czy silnik nie będzie za słaby , łatwo także rdzewieje , jak na tle hondy wypada clio , a może w tej cenie warto zwrócic uwage na inne samochody?
maciejk1993
Nowicjusz

15 Mar 2020, 15:57

Astra H
E39
Mondeo Mk3
Focus Mk2

Dwa ostatnie mogą mieć problemy z rudą, ale do gazu są ok.

Budżet (LPG, pakiet startowy i auto w znośnym stanie) masz na Clio, Jazz ok :ok:
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

15 Mar 2020, 16:20

A jak z awaryjnością clio III w porównaniu do hondy, i jak wypada ich porówananie pod względem korozji?
maciejk1993
Nowicjusz

15 Mar 2020, 22:18

maciejk1993 napisał(a):chciałbym w nim zamontować gaz ponieważ miesięcznie robie wiele kilometrów
więcej po mieście, czy w trasie? Jeśli w trasie, to warto poszukać czegoś większego, chociaż o segment.
maciejk1993 napisał(a):A jak z awaryjnością clio III w porównaniu do hondy, i jak wypada ich porówananie pod względem korozji?
Clio ma lepszą blachę, ale mogą często psuć się pierdoły
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Mar 2020, 22:23

Wiekszość to będzie akurat po moeście choć oczywiście trasy kilka razy w roku bedą sie również zdarazały
maciejk1993
Nowicjusz

15 Mar 2020, 22:43

Clio to pozornie tanie auto bo częstotliwość usterek jest większa, np zawieszenie... Tam cały czas coś się dzieje, częste problemy elektryczne np z choinką świateł lub czujnikami ABSu, to takie standardy. Jazz ma bardzo słaba blachę, w zasadzie w każdym aucie znajdziemy jakieś minusy lub wady
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

V Camp Jeep PL 2019 - "Na szlaku Route 66"
    Camp Jeep PL już po raz piąty zgromadził rzeszę miłośników i użytkowników marki. Miejscem tegorocznych zmagań były Mazury, a baza zlokalizowana była na terenie hotelu Mrągowo Resort&SPA. Swoją obecnością ...

15 Mar 2020, 23:25

Myślałem że clio III znacznie poprawili pod względem usterek elektronicznych w porównaniu do poprzednich generacji , czyli że nie ma wyjścia idealnego, każdy samochód tak jak mówisz ma swoje minusy
maciejk1993
Nowicjusz