Auto do 12 tys !

15 Sty 2015, 14:46

Witam,

Poszukuje porady odnosnie samochodu.

Interesuje mnie samochód, którym będę jeżdził głownie po Krakowie do pracy ale tez wypady weekandowe po 120 km w jedna strone.

Do pracy mam około 16 km po krakowie w godzinach szczytu czyli korki i w drugą strone to samo też około 16 zależy czy jade objazdami ale korki są wszędzie o tych godzinach.

Nie musi to być demon mogę się czołgać jednak wymagania to:

Musi mało palić,

Nastawiam się na benzyne, aby założyć instalacje gazową,

Disle raczej odpadają boję się kół dwumasowych czy filtrów dpf ( no i stanie w korkach)

Szukam auta w miare małoawaryjnego z tanimi częściami,

Pasuje zeby byla klima moze byc manualna nie przeszkadza mi to.

Jak ktoś ma polecać bmw w dislu to niech odpusci (uważam, że bmw za te pieniądze to złom)

Rocznie robie około 15-16 tysięcy km.

Myślałem o Grande Punto 1.2 v8 rocznik 2005-2006 idzie znaleść za 12 tys.

Myślałem też o o Reno Clio III 1.2 16v.

Jak ktoś poleci te auta ktore wymieniłem proszę o napisanie jaką instalację polecacie. Interesuje mnie sekwencja staga około 2200 zł.

Moj max to 11-12 tys bo jeszcze muszę istalacje dołożyć.

Proszę też nie pisać, że sie nie opłaca gazu do samochodu zakładac...

Obecnie jezdzę Skodą Felicją 1.3 MPI. 98' - nie mam większych zastrzeżeń choć w tych korkach potrafi dojść spalanie do 11 LPG.

No i oczywiscie opinie typu ja mam golfa tdi i nic innego nie polecam - to tez zadna pomoc dla mnie nie biore pod uwage VW.

Dziękuje za pomoc !
bowel
Obserwowany

Auto: skoda felicja 1.3 mpi
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1998

15 Sty 2015, 17:43

bowel napisał(a):Myślałem o Grande Punto 1.2 v8 rocznik 2005-2006 idzie znaleść za 12 tys.

Myślałem też o o Reno Clio III 1.2 16v.

budżet trochę taki minimalny jak na te auta. GP szukaj jak już z 1,4/77KM :yes:
Z innych wozidełek tej wielkości to Kia Rio, Hyundai Getz jednak robić trasę 120km nie polecam w autach tego segmentu.
Rozejrzałbym się za np. Oplem Astrą G, Peugeotem 306, Toyotą Corolla E12
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Mówisz ogrzewanie postojowe, myślisz ...
    Webasto to jeden ze 100 wiodących dostawców przemysłu motoryzacyjnego, najbardziej znany kierowcom z produkcji systemów ogrzewania postojowego. Niemiecka firma z miejscowości Stockdorf ma tradycję, sięgającą ...