Polecam bardzo Golf 4/Audi A3 1,8T
Jeśli tylko nr 1 dla kogoś są osiągi i moc auta a niekoniecznie jakiś nowoczesny design czy ogólnie wygląd, no bo wiadomo tego typu auta VW/Audi to takie klasyki nudne i bezpłciowe, ale z tym silnikiem to są rakiety!
Ja mam w tej chwili silnik 1,8T 190 KM/290 nm po chiptuningu i Golf IV GTI którego posiadam to jest torpeda, zdecydowanie poniżej 8 sek do setki i to tak zauważalnie, chyba przez ten spory moment obrotowy jak dla benzyny.
Auto zakupiłem w rejonie Dolnego Śląska, bo pochodząc również z Wlkp nie było nic ciekawego, same wyjeżdżone złomy.
BMW niezłe, daje dużo frajdy z jazdy, szczególnie napęd tył ale tak na prawdę coś pokroju 325i 192 KM daje dobre osiągi, pozostałe to tak średnio.
BMW to jak Honda klasyki i fajne auta ale 1,8T VW/Audi dla mnie bajka, a możliwości rozbudowy jak ktoś chce latać 200 KM+ bardzo duże - turbina, wtryski, wydech, całe chłodzenie itd..
Aha co do spalania, wiadomo wciskanie w fotel i mocne kręcenie to tak 13-14 l/100 w mieście spokojnie, na trasie, wyprzedzanie każdego auta jak tylko się da to tak 10 l/100 ale spokojna jazda na trasie to już 7,5l/100 także tragedii nie ma.
Ja polecam, bardzo dobre sportowe auto dla młodego rajdowca
![Mr. Green :mrgreen:]()