Auto do 12 tyś zł.

18 Lis 2018, 18:05

@Barol - a nie za wysoki przebieg? Szukac czegos atrakcyjniejszego do 12-13 tysia?

Oprocz tego co wam udostępnilem wyzej (2 modele audi) tu znalazlem jeszcze dwa ktore mnie zainteresowały. Oczywiście poprosze o wasza opinie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
dmn
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica
Prawo jazdy: 06 12 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Peugeot 206
Silnik: 1.1
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Lis 2018, 18:07

Z tą A3 za 12k sprowadozną i zrobioną na wieś z 1.6 pod maską to chyba sobie testujesz naszą cierpliwość albo poczucie humoru? :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

18 Lis 2018, 18:13

@galakty - jak pisalem wcześniej jestem ciemny w te klocki. Pierwszy raz kupuje samochód. Was to moze bawić ale po to tu przyszedlem. Po pomoc i fachowa podpowiedz a nie jakies szydery. Po ro wrzucam zeby otrzymac konkretna odpowiedź. Pomoz a nie docinaj,prosze :)
dmn
Nowicjusz

18 Lis 2018, 18:16

dmn napisał(a):@Barol - a nie za wysoki przebieg?

Proszę Cię.. :roll: wygląda na autentyczny no ale jak chcesz to możesz się dogadać ze sprzedającym żeby za 100zł było magiczne 180tysięcy..

Co do Twoich linków to pozwól że się nie wypowiem...

Umawiaj się z gościem z Wrocka taka moja rada.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lis 2018, 18:17

dmn napisał(a):@Barol - a nie za wysoki przebieg? Szukac czegos atrakcyjniejszego do 12-13 tysia?

:lol:
a będziesz przebiegiem jeździł?
Człowieku Zobacz jakie ludzie auta kupują i ile płacą i z jakimi przebiegami są samochody.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Kiedyś miałem Avensisa II 1.8 z 2004R 280 000km, wiele klientów płakało przez tel. że przebieg ogromny, ale auto miało fabr. lakier na całości, było eksploatowane na autostradach, mechanicznie było w stanie bardzo dobrym, sprzedane za 12 000 zł, bo już nie miałem sił do januszy którzy przyjeżdżają i bełkoczą o dużym przebiegu, klient miejscowy który jeździ do dziś i jest zadowolony ze samochodu, co potwierdził przegląd na SKP.
Wtedy sobie powiedziałem że nie chcę samochodów za 12 000zł i nie chcę tych klientów którzy przyjeżdżają.
Ostatnio edytowany przez andrewb25 18 Lis 2018, 18:23, edytowano w sumie 3 razy
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

18 Lis 2018, 18:18

Czasem taka docinka lepiej zapada w pamięć, tym bardziej że to już 3 strona a dalej wrzucasz nieciekawe oferty ;)

Tą pierwszą bym opcjonalnie obejrzał, ale gdyby nie była sprowadzona... Ogólnie szału nie ma. Za 12k to już można kupić Astrę H czy Focusa II, a tu A3 z 1.6 pod maską, takie coś to za 6-7k mozesz dorwać i tyle maksymalnie jest warte.

Oferta Barola wygląda z tych najlepiej, na Twoim miejscu jeśli chcesz takie auto i kasa odpowiada to bym jutro jechał oglądać, chociaż wstępnie bo wiadomo że wieczorem już ciemno.
galakty
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nagroda Auto Świat Moto Awards 2019 - Audi e-tron
    W drugiej edycji plebiscytu Moto Awards, zorganizowanego przez redakcję tygodnika "Auto Świat", Audi e-tron – w pełni elektryczny SUV spod znaku czterech pierścieni – zajął pierwsze miejsce w kategorii "Wyznaczają ...
    [2018] Audi A6 C8
    Jedno z najbardziej uwielbianych aut Polaków w nowej odsłonie. Jak to w Audi mamy rozwój stylistyki, a nie zmianę. Mi się podoba.

18 Lis 2018, 18:22

@galakty to jaka oferta jest według Ciebie godna uwagi? Barol wczesniej wrzucal kilka linkow,jezeli jestes tak mily to mi pokaz. Zresztą nikt nie mowi o 1.6 moge rownie dobrze obejrzec 1.8 i 1.8T ale podpowiedz mi. Wczesniej mowiono ze za te pieniadze dostane dretwa astre H a fokus mk II moze byc zezarty ruda. Wiec rozgladam sie za A3. Mowisz ze za 6-7 kupie dobra a za 11-12 mowisz ze sa lipne.(fuck logic) . Druga sprawa to przebieg. Zalezy mi na tym zeby auto bylo za te pieniadze(A3) w naprawde dobrym stanie i poki co nie wymagalo nakladu finansowego. To moj pierwszy za własne pieniadze kupiony samochod dlatego chcialbym zeby troche sluzyl. Jestem mlody i niedoswiadczony jezeli chodzi o kupno itd.
dmn
Nowicjusz

18 Lis 2018, 18:37

Kompletnie niczego nie czaisz, a wystarczy ze przeczytasz nasze posty ze zrozumieniem (raziela możesz pominąć, bo dla niego nawet A3 z 1.6 za 20k jest normalne).

W skrócie, A3 to poziom Focusa 1, Astry G, Megane I itp, te auta chodzą po 5-6k, więc dawanie 12k za taki poziom to brak poszanowania własnych pieniędzy. Jeśli chcesz, ok, śmiało, nie moja sprawa, ale wiedz że przepłacasz ostro. 12k to można za zadbane 1.8T co i tak jest chore, ale chociaż masz pod maską coś co jedzie.

Focusy 2 i Astry H rdzewieją mniej od poprzedników, poza tym piszesz o rdzy a nie wiem czy wiesz, że A3 cierpi na gnicie dolnych rantów drzwi i to nie jest przypadek 1 na 10, poza tym progi lubią lecieć + te auta sprowadzane są w każdym stanie, nawet rozbite i tłuczone bo i tak się sprzedadzą, a tłuczone auto rdzewieje niezależnie od kraju pochodzenia (sól).

Piszesz o braku wkładu na start, takie coś NIE ISTNIEJE. Wydasz 12k na A3 z 1.6 a za miesiąc włożysz 1-2k w auto i to nie będzie nic nadzwyczajnego. Więc chyba lepiej dać mniej, doprowadzić do stanu i wiesz co masz. Tym bardziej że A3 nawet z 2000 roku ma niektóre rozwiązania z Audi 80/100 z 93 roku :no:

EDIT: Poza tym Ty wrzuciłeś tą A3 z 1.6 pod maską 8P, a o takiej możesz zapomnieć... My cały czas mówimy o 8L, za 12k nie kupisz nowszej generacji, ale Astrę czy Focusa możesz trafić (bo są tańsze).
Ostatnio edytowany przez galakty, 18 Lis 2018, 18:40, edytowano w sumie 1 raz
galakty
Forumowicz VIP

18 Lis 2018, 18:39

dmn napisał(a):moge rownie dobrze obejrzec 1.8 i 1.8T ale podpowiedz mi. Wczesniej mowiono ze za te pieniadze

Jeden i drugi silnik jest do znalezienia w tym budżecie.

dmn napisał(a):za te pieniadze dostane dretwa astre H a fokus mk II moze byc zezarty ruda

Prędzej dostaniesz taką Astre czy Focusa z rąk prywatnych niż sprowadzoną A3 którą jest na prawdę ciężko znaleść w fajnym stanie.

dmn napisał(a):w naprawde dobrym stanie i poki co nie wymagalo nakladu finansowego.

Przy kupnie używanego auta zapomnij o czymś takim,używka niemal zawsze wiążę się z dokładaniem niestety.

Ja na Twoim miejscu zaczął bym oględziny od wspomnianej już wcześniej A3 póżniej zostają wrzucone przeze mnie dwie sztuki i sam stwierdziłeś że są ok.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - z ciekawości sprawdziłem ich opinie to mają nawet dobre.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lis 2018, 18:44

galakty napisał(a):Więc chyba lepiej dać mniej, doprowadzić do stanu i wiesz co masz.

galakty jakby każdy tak podchodził do kupna to byłoby super, a tu kupujący chce żeby absolutnie nie dokładać nic, i nie ważne czy auto za 5tys 12 tys czy 20 tys, są klienci którzy mają bardzo fajne egzemplarze i nie kupują bo auto ma do wymiany opony, gdzie opona jest i tak wymienialna po jakimś czasie, a cena i tak jest poniżej rynkowej, ale nie bo trzeba kupić opony, tak jak by te opony kosztowały połowę wart. auta, a klient nie myśli bo miałby nowe opony i samochód dalej jest w niezłej cenie.
Na szczęście mądrzejszy przyjedzie i kupi i ta opona która jest do wymiany nie przeszkadza .
A taki szukacz to zawsze inny handlarz mu wciśnie jakiegoś syfa z "miodem w silniku" :lol:
Ostatnio edytowany przez andrewb25, 18 Lis 2018, 18:47, edytowano w sumie 1 raz
andrewb25
Stały forumowicz

18 Lis 2018, 18:46

Niestety tak to wygląda u nas w kraju,sam się nieraz o tym przekonałem..
Barol
Awatar użytkownika

18 Lis 2018, 18:46

dmn napisał(a):Druga sprawa to przebieg. Zalezy mi na tym zeby auto bylo za te pieniadze(A3) w naprawde dobrym stanie i poki co nie wymagalo nakladu finansowego. To moj pierwszy za własne pieniadze kupiony samochod dlatego chcialbym zeby troche sluzyl. Jestem mlody i niedoswiadczony jezeli chodzi o kupno itd.

Tym bardziej odpusc sobie szukanie fokusów za 10tys
Audi A3 za 7tys to tez pobozne zyczenie forumowiczów, te auta trzymaja cene.

Przebiegiem sie nie przejmuj 1.6 1.8 te silniki robia po pół miliona kilometrów bez remontu jeśli nie zostały uszkodzone w skutek zaniedbań.

Jednak na tym forum nie lubia Vagów wiec z całych sił bedą Cie zniechecac
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI

18 Lis 2018, 18:50

Raziel11 napisał(a):Przebiegiem sie nie przejmuj 1.6 1.8 te silniki robia po pół miliona kilometrów bez remontu jeśli nie zostały uszkodzone w skutek zaniedbań.

robią pół miliona, ale w Polsce jeszcze się nie spotkałem z takim który by miał tyle. Jak takie coś byś mial to i tak nie sprzedawalne w Polsce, lepiej od razu na złom wywozić. :lol:albo na Ukrainę.
Moje zdanie takie że auto do 12 000zł kupujemy jak najlepszy stan techniczny, nie patrzymy na przebieg i nie wybrzydzamy bo przebiegiem nie jeździmy.
Ostatnio edytowany przez andrewb25, 18 Lis 2018, 18:51, edytowano w sumie 1 raz
andrewb25
Stały forumowicz

18 Lis 2018, 18:51

andrewb25 napisał(a):robią pół miliona, ale w Polsce jeszcze się nie spotkałem z takim który by miał tyle. Jak takie coś byś mial to i tak nie sprzedawalne w Polsce, lepiej od razu na złom wywozić.

Nawet jakis czas temu był golf co mial 400tys, a to ze nie sprzedawalne to juz inna kwestia
trzeba patrzec na stan, w Vagu szczegolnie na lakier na przelacznikach i przyciskach, stan kierownicy i mieszka zmiany biegów

(zaraz ktos napisze ze to mozna wymienic, owszem ale takie zabiegi to sie wykonuje raczej w drozszych autach)

galakty napisał(a):W skrócie, A3 to poziom Focusa 1, Astry G, Megane I itp, te auta chodzą po 5-6k, więc dawanie 12k za taki poziom to brak poszanowania własnych pieniędzy.
A3 z Megane 1 łączy chyba tylko rok produkcji, nie ma miedzy tymi autami zadnych podobienstw w kwestii wykonania, trwalosci, czy tego jak auto sie prowadzi
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI

18 Lis 2018, 18:59

Raziel11 napisał(a):A3 z Megane 1 łączy chyba tylko rok produkcji, nie ma miedzy tymi autami zadnych podobienstw w kwestii wykonania, trwalosci, czy tego jak auto sie prowadzi

Chodziło mi o segment, rocznik i status, to jednakowe auta, ale w oczach Polaków miłujących niemiecką technologię to proste jak cep auto zyskało miano bożka. Zresztą szkoda mojego cennego czasu, czas odpocząć i przestać się udzielać w takich tematach, fanatyków VAGa i tak nie nawrócisz. Także polecaj dalej 1.6 MPI w budżecie od 5k do 25k, ja się zamykam :ok:
galakty
Forumowicz VIP