05 Gru 2018, 23:55
Witam, zwracam się do Was z prośba o pomoc w zakupie samochodu do 35 tyś zł. Samochód w tygodniu będzie jeździł po Krakowie i co tydzień lub dwa będzie robił trasę 170km w jedną stronę. Moc jaką chciałbym żeby samochód posiadał to minimum te 180KM ( wiadomo zależy od wagi samochodu). Jeżeli chodzi o nadwozie to najchętniej sedan/liftback/kombi ale jakimś hatchbackiem też nie pogardzę. Wstępnie byłem już zdecydowany na lagunę III 2.0 dci 150KM ( planowałem chipa na te 180-190 kucy) znalazłem już nawet taką z 2012r. przebieg ~150k serwisowana do końca w ASO itd. jednak po dokładnym przeszukaniu internetu okazało się że ten silnik wcale taki cudowny nie jest i również tak jak w jego poprzedniku panewki lubią się tutaj przekręcić, po tych wszystkich informacjach odechciało mi się już laguny i ogólnie diesli. Jakie macie pomysły na benzynowe silniki, które będzie można zagazować ale nie jest to warunek konieczny, w którym komfortowo będą podróżować 3 lub 4 osoby i do setki rozpędzi się w te 8,5 sekundy?