Raziel11 napisał(a):Mialem dwie wpadki, megane 1 ph2 i megane 2 ph1 z silnikami k4m, komfort to fakt, rdza ich nie ruszala ale elektronika doprowadzila niemal do szalu i kilkutysiecznego uszczerbku budzetu
No popatrz, a ja jeżdżę trzeci rok i elektronika jakoś nie szaleje, padło tylko Immo na samym początku ale w Golfie III też mi padło. Poza tym cała elektronika działa, łącznie z podgrzewaną przednią szybą, auto odpala na dotyk i zawsze dojeżdża do celu, w tym roku na 2 wakacjach byłem. Jak to możliwe, przecież to Francuz... Może ma znaczenie że jest z Niemiec? A może po prostu miałeś TRUPA? Dwójka ok, zgadzam się bo szaleje elektronika (za dużo jej) ale jedynka po lifcie nie ma tych problemów. Poza tym nie wiem co z tej elektroniki w Megane 1 może kosztować kilka tysięcy... Za naprawę Immo dożywotnią (emulator) zapłaciłem 400 zł, wymieniłem jedną cewkę silnika na Beru za około 140-150 zł (nie pamiętam już) i tyle ze spraw które mają prąd. Reszta rzeczy typowo eksploatacyjna, klocki, łożyska i amorki.
Z drugiej strony ojca Golfa IV od miesiąca ma problem z dmuchawą nawiewu, wymieniony sterownik (z tymi rurkami jak w reaktorze jądrowym) za 150 zł i dalej jest problem, raz działa, raz nie. Nie wiadomo co dolega, co za badziewie z tego Golfa, niemiecki złom, elektronika szaleje... A widzisz żebym tak pisał w KAŻDYM temacie? Nie! Więc weź coś zrób ze swoim życiem, bo musi być smutne skoro wszędzie piszesz ciągle to samo...
I żeby nie było, nie mówię że wszystkie Francuzy to auta idealne bo pewnych egzemplarzy nigdy nie polecę (typu C4 z HDi) ale na litość boską, miałeś lipny egzemplarz który się psuł i nagle wszystkim odradzasz bo to szrot. Mojego ojca Golf też się ciągle sypie, wymienił w nim chyba połowę elementów w tym skrzynię, zamki w drzwiach nie działają od 7 lat i nikt tego doprowadzić do ładu nie może (zamyka po 3 razy i drzwi pasażera musi od środka otwierać) ale jakoś potrafię polecić to auto mimo wszystko, bo wiem że nie każdy egzemplarz taki jest. A Ty swoją wizję motoryzacyjną i życiową zablokowałeś na Leonie z 1.6 MPI i świata poza tym nie widzisz, jak tylko zobaczysz literkę F to się czerwony robisz, a jak ktoś Ci to wytknie to się obrażasz że "forum anty VAG", nie, to forum jest po prostu "anty głupocie i mitom".
Rozpisałem się a i tak wiem że nie dotrze do Ciebie nawet jedno słowo, ale może nowi użytkownicy będą podchodzić do Ciebie z dużą rezerwą, bo inaczej wdepną na minę
![OK :ok:]()