Auto do 12 tyś zł.

19 Lis 2018, 00:50

Raziel11 napisał(a):jedyne od czego staram sie trzymac z daleka to francuzy

Dlaczego?
Laguna II ph II z 2.0 (135KM) bardzo dobre auto,tanie części i dobrze wyposażone,blacha ocynk i masz auto z 05-07r.
Nie wspomnę o komforcie podróżowania ;)
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

19 Lis 2018, 01:44

Mialem dwie wpadki, megane 1 ph2 i megane 2 ph1 z silnikami k4m, komfort to fakt, rdza ich nie ruszala ale elektronika doprowadzila niemal do szalu i kilkutysiecznego uszczerbku budzetu
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

19 Lis 2018, 08:33

Auta do 12 tys zł, to dla mnie kupowanie trochę kota w worku.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

19 Lis 2018, 08:39

@zachary - no ale jezeli taki mam przeznaczony budzet to co mam poradzic?
dmn
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica
Prawo jazdy: 06 12 2014
Auto: Peugeot 206
Silnik: 1.1
Rok produkcji: 1999

19 Lis 2018, 08:56

Raziel11 napisał(a):Mialem dwie wpadki, megane 1 ph2 i megane 2 ph1 z silnikami k4m, komfort to fakt, rdza ich nie ruszala ale elektronika doprowadzila niemal do szalu i kilkutysiecznego uszczerbku budzetu

W lagunie poliftowej masz wszystko poprawione. Nawet ph1 od 03 juz mają lepszą elektonikę i wiele rzeczy zmienionych.
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

19 Lis 2018, 10:35

Raziel11 napisał(a):Mialem dwie wpadki, megane 1 ph2 i megane 2 ph1 z silnikami k4m, komfort to fakt, rdza ich nie ruszala ale elektronika doprowadzila niemal do szalu i kilkutysiecznego uszczerbku budzetu

No popatrz, a ja jeżdżę trzeci rok i elektronika jakoś nie szaleje, padło tylko Immo na samym początku ale w Golfie III też mi padło. Poza tym cała elektronika działa, łącznie z podgrzewaną przednią szybą, auto odpala na dotyk i zawsze dojeżdża do celu, w tym roku na 2 wakacjach byłem. Jak to możliwe, przecież to Francuz... Może ma znaczenie że jest z Niemiec? A może po prostu miałeś TRUPA? Dwójka ok, zgadzam się bo szaleje elektronika (za dużo jej) ale jedynka po lifcie nie ma tych problemów. Poza tym nie wiem co z tej elektroniki w Megane 1 może kosztować kilka tysięcy... Za naprawę Immo dożywotnią (emulator) zapłaciłem 400 zł, wymieniłem jedną cewkę silnika na Beru za około 140-150 zł (nie pamiętam już) i tyle ze spraw które mają prąd. Reszta rzeczy typowo eksploatacyjna, klocki, łożyska i amorki.

Z drugiej strony ojca Golfa IV od miesiąca ma problem z dmuchawą nawiewu, wymieniony sterownik (z tymi rurkami jak w reaktorze jądrowym) za 150 zł i dalej jest problem, raz działa, raz nie. Nie wiadomo co dolega, co za badziewie z tego Golfa, niemiecki złom, elektronika szaleje... A widzisz żebym tak pisał w KAŻDYM temacie? Nie! Więc weź coś zrób ze swoim życiem, bo musi być smutne skoro wszędzie piszesz ciągle to samo...

I żeby nie było, nie mówię że wszystkie Francuzy to auta idealne bo pewnych egzemplarzy nigdy nie polecę (typu C4 z HDi) ale na litość boską, miałeś lipny egzemplarz który się psuł i nagle wszystkim odradzasz bo to szrot. Mojego ojca Golf też się ciągle sypie, wymienił w nim chyba połowę elementów w tym skrzynię, zamki w drzwiach nie działają od 7 lat i nikt tego doprowadzić do ładu nie może (zamyka po 3 razy i drzwi pasażera musi od środka otwierać) ale jakoś potrafię polecić to auto mimo wszystko, bo wiem że nie każdy egzemplarz taki jest. A Ty swoją wizję motoryzacyjną i życiową zablokowałeś na Leonie z 1.6 MPI i świata poza tym nie widzisz, jak tylko zobaczysz literkę F to się czerwony robisz, a jak ktoś Ci to wytknie to się obrażasz że "forum anty VAG", nie, to forum jest po prostu "anty głupocie i mitom".

Rozpisałem się a i tak wiem że nie dotrze do Ciebie nawet jedno słowo, ale może nowi użytkownicy będą podchodzić do Ciebie z dużą rezerwą, bo inaczej wdepną na minę :ok:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...

19 Lis 2018, 12:52

dmn napisał(a):Pytanko dotyczące Audi. Jak myslisz przebieg przekręcony i wałek ze auto od dziadka? Lakier jak na ten rocznik tak dobrze sie prezentuje?

Taa dziadek jeżdził 1.8T i to magiczne 100tysięcy.. :lol:
Lakier jak lakier nie ma reguły że każde 20letnie auto musi mieć kiepski lakier,czasami wystarczy też jednoetapowa polerka i będzie ciut lepiej.

Znalazłem jeszcze takie A3 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lis 2018, 15:15

@Barol - mike dal link do tej "dziadkowej audi" dlatego pytam czy bo tez dla mnie to nierealna oferta :o
Co do Twoich propozycji:
Audi spoko sie wydaje. A co do reszty to takie auta raczej odrzucam typu coupe.

Tak z drugiej beczki. Wielu uzytkownikow pisze o Astrze H w superlatywach. Moze warto obejrzeć sie za takim autkiem. Ale czy do 12-13 Tysiecy znajde godne polecenia autko?
dmn
Nowicjusz

19 Lis 2018, 15:19

Obejrzeć zawsze możesz, czasem się uda się trafić, to takie minimum, co nie znaczy że nie chodzą i po 10k.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

19 Lis 2018, 15:36

@galakty - jasne,dzieki :)
Musze sobie zrobic rozeznanie i takie top3 i skoczyc oglądać. Co nie zmienia faktu ze jak wam cos wpadnie w oko mozecie mi wrzucić,moze akurat trafi sie :)
dmn
Nowicjusz

19 Lis 2018, 16:43

galakty napisał(a):No popatrz, a ja jeżdżę trzeci rok i elektronika jakoś nie szaleje

Oczywiscie ze kazde auto moze sie zepsuc, tak samo jak sa i francuzy ktore nie sprawiaja problemow, ale np w takim golfie usterki elektroniki wystapia w 10 na 100 egzemplarzy a w renówce w 50 na 100 i to swiadczy o ich awaryjnosci, poza tym meganke 1 mialem z rodziny z przebiegiem 128tys z tego co pamietam wiec zaden szrot, po drugie pracuje jako elektronik/automatyk wiec na pradzie sie znam i francuzy maja kiepskie instalacje elektryczne i to jest fakt a nie mit
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI

19 Lis 2018, 19:39

dmn napisał(a):mike dal link do tej "dziadkowej audi" dlatego pytam czy bo tez dla mnie to nierealna oferta
jedź, obejrzyj, kupować przecież nie musisz, a zawsze jakieś doświadczenie motoryzacyjne wpadnie :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

19 Lis 2018, 22:34

@mike no wiadomo :ok:
dmn
Nowicjusz

20 Lis 2018, 00:42

dmn napisał(a):@Barol - mike dal link do tej "dziadkowej audi" dlatego pytam czy bo tez dla mnie to nierealna oferta

Wiem wiem ale mnie zawsze śmieszą takie opisy w sprowadzonym pełnoletnim aucie :wink:

Co do Astry:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - masz pod nosem tylko prawy bok mi się nie podoba (jest tak jakby różnica odcieni lakieru między drzwiami).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - tylko silnik taki sobie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

20 Lis 2018, 18:37

@barol - dzięki za linki. Rozejrze sie, przemysle itd. Poki co mysle czy warto kupowac Astre H tak z budzetem na styk. Czy lepiej wlasnie klase nizej Audi A3 8L i miec ten pieniadz na naprawy, jakies wymiany,doinwestowanie i dopieszczenie autka. :?
dmn
Nowicjusz