08 Lis 2016, 12:09
Panowie i Panie,
potrzebuję Waszej pomocy przy zakupie auta. Niewielkie, ekonomiczne, do miasta i w trase :)
Miesięcznie robię około 1800km, w tym trasa zwykle 70km, sporadycznie więcej. Rocznie 22-25tys km. Auto nie będzie garażowane, zakładam, że pojeżdżę nim około 4 lat.
Po dosć gruntownej lekturze forum, polecana Civic VII wydaje się sensownym rozwiązaniem. Chciałabym zmieścić się ze wszystkim w kwocie 13-14tys. Najlepiej, aby auto było od razu z gazem (ewentualnie benzyna, ale wtedy muszę zalożyc jakieś 2,5tys na montaż lpg). Najchętniej wersja trzydrzwiowa. Szalenie podoba mi się wersja Sport.
Ceny w ofertach są mocno różnorodne, dużo ofert od dealerów (zwłaszcza wersja sport) - mowię tu przede wszystkim o ofertach już z gazem. Na stałe mieszkam we Wrocławiu, ale jeśli gdzieś dalej byłaby sensowna okazja, to dojazd 150-200km (a może i dalej) nie jest dla mnie problemem.
A to oferty, które ostatnio zwróciły moją uwagę:
1) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wersja sport:
4) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (nie rozumiem czemu taka niska cena)
5) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Będę wdzięczna też za wskazówki co dopytać przy rozmowie telefonicznej, na co zwrócić uwage oglądając auto. Poki co trafiałam na egzemplarze, gdzie był cały zestaw rzeczy do zrobienia (zwykle dodatkowe 2-3tys), odpryskujący lakier lub mocne zarysowania (nic nie ujęte w opisie i niewidoczne na zdjęciach).
Będę mocno wdzięczna za pomoc. A może oprócz hondy civic powinnam zwrócić uwagę na jakiś jeszcze model?
Auto chciałabym kupić jak najszybciej :D