Auto do 13 tyś

15 Maj 2018, 19:51

Witam,

chciałbym kupić samochód do około 13 tyś. Jeżeli znajdziemy coś ciekawego minimalnie przekraczającego budżet mogę rozważyć niewielką dopłatę. Samochód będzie użytkowany głównie w mieście, zdarzać się jednak będą też dłuższe trasy. Szukam czegoś raczej w sedanie i raczej 4 drzwiowe. Kolor i marka nie mają większego znaczenia. Ma być nie drogie w utrzymaniu i praktyczne. Rocznie pokonywać będzie około 10 tyś km. Pochodzę z Suwałk i myślę, że jeśli będzie warto mogę podjechać do 200 km. Jeśli chodzi o silnik to chyba jednak benzyna, aczkolwiek sam nie wiem co będzie lepsze. Wstępnie aby ułatwić poszukiwania i o co mi mniej więcej chodzi znalazłem takie ogłoszenie. Co myślicie o tym aucie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Alandil
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

16 Maj 2018, 15:38

Podbijam, podajcie chociaż jakieś modele na jakich powinienem sie skupić, to poszukam i powrzucam z okolicy do oceny :roll:
Alandil
Nowicjusz

16 Maj 2018, 15:42

Przejrzyj 2-3 ostatnie strony to będziesz miał wszystkie modele. Nie ma sensu powtarzać się po raz setny. Co drugi temat jest taki sam.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

16 Maj 2018, 18:28

Ten Superb to raczej nic specjalnego,przód ewidentnie dostał,tylne prawe nadkola zaczyna lecieć do tego dość niska cena jak na sprowadzone 1.8T..

Ładna Vectra [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Maj 2018, 20:14

Dzięki za info. Nawet podoba mi się ta Vectra. Kolor i silnik dokładnie to co chciałem. Możesz powiedzieć na co zwracać uwagę jak będę go oglądać na miejscu i o co wypytać sprzedającego?

Edit:
A i cena to raczej standard na takie auto czy okazyjna?

Edit 2:

Sam poszukałem co powiecie o tych:

najpierw seria od 1 gościa chyba handlarz (z tego co tu czytałem to zły znak)

i reszta która mi się spodobała:

na koniec Volvo
Alandil
Nowicjusz

17 Maj 2018, 15:43

Cena normalna za zadbaną Vectre.
Podczas oględzin należy zwrócić uwagę na korodujący układ wydechowy, stan zawieszenia (szybsze zużycie silentblocków,wahaczy przednich i tylnych) oraz pracę centralnego zamka. To najczęstsze bolączki w tych autach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu
    R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...

23 Maj 2018, 10:07

Witam

kupiłem tą vectre z olx co proponowałeś. Cene utargowałem do 11 000 :D teraz ogląda ją mechanik. Dam znać za jakiś czas jak się sprawuje. Dzięki za pomoc :yes:
Alandil
Nowicjusz