Auto do 130 000zł

22 Paź 2007, 20:52

Witam!

Mam zamiar kupić duży nowy samochód w segmencie D i mam do wydania 130 000zł.
Zastanawiam się pomiędzy:
- hondą accord
- nową mazdą 6
- volkswagenem passatem

jeżeli macie jeszcze jakieś inne propzycje to proszę mówić.

Albo samochód z wyższej klasy używany z małym przebiegiem (do 20000tys km)

Z góry dzięki:):):)

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

22 Paź 2007, 21:37

uuu stary ale ci dobrze, gdyby każdy miał taki dylemat . Honda To chyba super wybór, ale jezeli chcesz mocna bryke to polecam Mazde RX8. to jest wyjątkowe auto, maly Silnik 1.3 a mocy od groma 240KM !! A jezli do 200 tys to sobie poszukam Mersedesa S w220. Ewentualnie Audi a8. A Kombi Moze być?? Toyota jeszcze jest dobrym wyborem. :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

22 Paź 2007, 22:38

Kombi może być ale niestety nie może byc sportowe autko ( a szkoda ) bo musze myśleć o rodzinie:P:P:P

Acha i z używanych najbardziej interesuje mnie AUDI A6
szukałem już dużo ale nie moge znaleść odpowiedniego autka dla mnie.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Paź 2007, 23:25

... to tak: Bardzo mocnym Autem moze byc Toyota Avensiss Kombi Silnik 2 litry, całkiem dobre osiągi i nie jest astronomicznie droga. a najważniejsze ze jest to Auto mało awaryjne (powszechna opinia) a tu małe co nieco

[link do Onet wygasł]

a Drugą opcja kombi może być Passat Variant. Niestey tu mam mniej do powiedzenia, znajomek mówi ze sie fantastycznie prowadzi. a tu małe co nieco

[link do Onet wygasł]
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

23 Paź 2007, 10:16

A ta Avensis ma takie alu??

A co do tego Passata to mi wyszło jeszcze 10tys:)

Może uda Ci sie jeszcze coś znaleść??
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Paź 2007, 10:38

Ale Chodzi ci o silnik czy samochód ?? osobiście uważam ze tylko te dwa modele są godne uwagi.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

23 Paź 2007, 10:42

Puchacz napisał(a):Ale Chodzi ci o silnik czy samochód ?? osobiście uważam ze tylko te dwa modele są godne uwagi.

chodzi mi o samochód bo silniki są dobre ( tylko niestety duże spalanie w tej klasie:(:(:( ) tylko wyposarzenie:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Paź 2007, 17:38

... to można kupić Opla Vektre C w kombi. Jej Największym atutem jest ogromny bagażnik. Aczkolwiek w przyszłym roku ma być nasępca. Zapewne na kombi trzeba będzie trochę pczekać i będzie droga. tu małe co nieco:

[link do Onet wygasł]

albo

[link do Onet wygasł]

Drugie auto to C5 Break.Ten model zbiera bardzo dobre oceny. Jest ładny i funkcjonalny. Chodz spalanie mogłoby być mniejsze.a tu małe co nieco:

[link do Onet wygasł]

o Audi A6 to za dużo nie wiem. ale wiem ze jest drogie i raczej trzeba kupić co najmniej silnik 2,4. Może napisze jakiś "specjalista" od Audi. ale co nieco mam:

[link do Onet wygasł]

albo

[link do Onet wygasł]
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

23 Paź 2007, 22:17

Jeśli chodzi o Vectre i C5 to nie jak już t to nowe co bdzie w przyszłym roku:) Ten Passat najbardziej mi sie podoba:):):)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Paź 2007, 22:53

Bo Passat sie ogółem podoba :D myślę ze to będzie naprawdę dobry wybór. Można nawet z mocniejszym slinikiem kupić. Tylko sprawdź czy alusy będą \
w standardzie czy tylko dekle ;] bo można sie zdziwić :D

Napisz jak coś kupisz
Pozdrawiam mam nadzieje ze pomogłem :)
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

23 Paź 2007, 23:21

napewno ale to jeszcze nie teraz bo czekam na c5 i mazde 6:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Paź 2007, 20:53

:D głęboko bym sie zastanawiał nad autem za taką kase ale jeżeli byłbym na twoim miejscu napewno nie kupiłbym auta nowego, za te kase można mieć śliczną fure jeszcze o klase lepszą i lepiej wyposarzoną jeżeli chodzi o auto luksusowe i wygodne rozwarzyłbym 3 letniego równierz niemieckiego volswagena phanteona luksusowa fura nic dodać nic ująć częsci do niego są w podobnej cenie co passat ale kto tu mówi o naprawach w niemieckim aucie za 130 tys mozna miec takiego w dieslu,
GŁĘBOKO ROZPATRZYŁBYM ZAKUP NOWEGO AUTA PO wyjeździe z salonu traci on już na wartości a po 4 latach już 40% no chyba że sie śpi na forsie to co innego. Pozdrawiam decyzja należy do ciebie
Grzesiek
Nowicjusz

27 Paź 2007, 15:09

wiem że można za tą kase kupić samochód z lepszej klasy, ale w 130 000 nie ma nic z małym przebiegiem (do 20tys)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Paź 2007, 14:02

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

25 000 przebiegu, co o tym autku sądzisz ?
Akselb3
Nowicjusz

28 Paź 2007, 15:17

nie obraź sie ale to ostatni samochód jaki bym kupił:):):)
byłem już w salonie i wnętrze..... porażka.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika