Auto do 13000zł większe od corsy.

23 Wrz 2022, 20:48

tats56 napisał(a):Akurat te modele co szukam to w mojej okolicy od samych handlarzy a starałem się wyszukać od prywatnych dlatego zwiększyłem zasięg

Jak od handlarskiego pisania głupot odetniesz treść i zostawisz rok, kolor to masz takie same szanse trafienia ulepa jak z prywatnych rąk.

Jak masz coś pod nosem to co Ci szkodzi zweryfikować ? Zadzwoń nie zadawaj lamerskich pytań o serwisy i inne dary poprzednich właścicieli to może coś ustrzelisz w przyzwoitym stanie.

Pytaj krótko jaki ma zestaw dokumentów rejestracyjnych, co jest do zrobienia i czy jest ulepiony. Jak niski ma przebieg to popytaj czy ma jakieś ślady z poprzednich lat potwierdzające nalot. Ale nie upierają się przy tym bo zagranicą przy tego typu chrupach mają na to wywalone. Potem umów się gdzieś gdzie można oblukac co jest od dołu, jak wygląda mechanika no i czy są jakieś patenty.
Na malowanki miej wywalone byle nie były robione pędzlem z centymetrem szpachli.

P.s.

Ja bym wypuszczał się nie dalej niż 100km i to autostradą :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

23 Wrz 2022, 22:29

No nie będę wszędzie jechał tylko w jednym kierunku i po drodze oglądał. A wstawiłem podglądowo modele i ogłoszenia żeby ktoś bardziej doświadczony ocenił czy w ogóle opłaca się jechać
tats56
Nowicjusz

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 09 11 2016
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Opel Corsa C
Silnik: 1.0 58KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

23 Wrz 2022, 22:58

tats56 napisał(a):Akurat te modele co szukam to w mojej okolicy od samych handlarzy a starałem się wyszukać od prywatnych dlatego zwiększyłem zasięg

Niezmiennie od lat twierdzę, że samochody od osób prywatnych to w zazwyczaj większe trupy, niż od handlarzy. Byle jechał, byle nic nie serwisować i sprzedać w porę. :mrgreen:

Mi by się nie chciało nawet na dalsze osiedle jechać obejrzeć, a co dopiero przez pół Polski. Za tyle co na paliwo wydasz to byś wykupił usługę sprawdzenia przez specjalistę. No chyba, że lubisz bezcelowe wycieczki.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi

24 Wrz 2022, 08:59

szybki napisał(a):Ja bym wypuszczał się nie dalej niż 100km i to autostradą

Ja też nie. Ba, zmniejszyłbym dystans do 30-50 km, przecież to typowe populusy, pełno ich na każdym rogu. Rozumiem gdyby szukał wersji specjalnej...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

29 Wrz 2022, 10:30

Opel Astra H 1.8 w moim wypadku był to strzał w dziesiątkę! :D
IrysObjective
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

29 Wrz 2022, 22:36

Raczej nie wiem czy opel astra h to dobry wybór, raczej duże ryzyko
1.rdzewieje jak to opel
2. problemy z elektryką w tym modelu
3. silniki pijące olej
to już lepiej fiat bravo, ford focus czy inne marki w podobnej cenie
tats56
Nowicjusz

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 09 11 2016
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Opel Corsa C
Silnik: 1.0 58KM
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Za kierownicą w Dacia Jogger
    Nowa Dacia Jogger ma wszystkie cechy, których poszukują rodziny w samochodach segmentu C: zwrotność, komfort i bezpieczeństwo jazdy. Jogger jest zwrotny i łatwy w codziennym użytkowaniu. Kabina jest dobrze wyciszona ...
    Jak samochody widzą nocą?
    Podróżując po zmroku, baczniej wytężamy wzrok. Szczególnie jazda poza miastem szybko staje się w takich warunkach męcząca. Stopniowo obniża się koncentracja kierowcy i pojawia się senność. Wspaniale, gdyby samochód ...

29 Wrz 2022, 22:45

tats56 napisał(a):1.rdzewieje jak to opel
mocne :D

Focus rdzewieje o wiele bardziej, nawet polift, mimo, że to podobno #tenpoprawiony
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004