Auto do 14 tys.

24 Lut 2011, 16:45

Witam. Aktaulnie planuje sobie kupic samochod.Moge na ten cel przeznaczyc 14 tys.Zalezy mi na jak najmniejszej awaryjnosci,nie za drogich czesciach,komforcie i przyjemnosci z jazdy.Oczywiscie przebiegi nie beda jakies kosmiczne mysle ze do 500km miesiecznie.Wiec mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie PB+LPG.Auto min. 2000r.Mam 185cm i nie interesuja mnie male auta typu punto.Przebieg max 185tys.Pojemnosc od 1.6 do 2.0.
Szczegolnie zainteresowalem sie Honda Accord :

Honda Accord VI -1.8 V-tec 136km - mysle ze ten silnik bylby najlepszy (hatchback?/sedan?) -

Prosze o wypowiedz tej Hondy (wady/zalety/wlasne opinie)i/lub inne propozycje do tej kwoty.

Raczej nie interesuja mnie golfy.Jeszcze sie zastanawialem nad Audi a4 1999r.
dymek5551
Nowicjusz

Miejscowość: Slask

24 Lut 2011, 16:50

Przebieg to ostatnia rzecz na którą się patrzy kupując używane auto. Szukaj Accorda z krajowej sieci dilerskiej (jest ich całkiem sporo w ogłoszeniach) Przy przebiegach miesięcznych 500km zapomnij o gazie. Dodatkowo pewnie będziesz pokonywał krótkie odcinki.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

24 Lut 2011, 16:52

No krotkie odcinki tez ale nie do konca.Beda rowniez wyjazdy 30-100km.Przebieg taki podalem bo tak mysle ze tyle bede jezdzic.To moje 1 auto wiec trudno to jak narazie dokladnie obliczyc.

Czy sprowadzone Hondy sa w jakims stopniu gorsze?(bo z tego co widze z roznych krajow sa)
dymek5551
Nowicjusz

24 Lut 2011, 17:02

Raczej są dużo lepsze, auta za granicą jeżdżą po dużo lepszych drogach, przez co mniej się zużywają, auto z faktycznym przebiegiem ok. 150tyś km z zagranicy wygląda i jeździ jak nowe, za to auto z takim przebiegiem od nowości po polsce, już nie jest w takim stanie.
G3r
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

24 Lut 2011, 17:05

Jeśli pojedziesz na zachód sam i kupisz od prywatnego właściciela lub dilera to tak. Wiekszość sprowadzonych aut przeszła przez ręce polskich i tureckich handlarzy cwaniaczków. Zobacz ile kosztuje zadbany Accord od prywatnej osoby w Niemczech. Nie dziwi Cię to że są dużo droższe niż te wszystkie "igły" sprowadzone przez handlarzy ?
AreBie
Aktywny

24 Lut 2011, 17:40

Np jak ta : [link do oferty na Allegro wygasł] ? :D

Mysle ze okolo 13,5-14 tys kupie zadbana honie z 2000r :)
dymek5551
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda 2 1,5 SKYACTIVE-G o mocy 90 KM
    Samochód Mazda 2 wyposażony jest w silnik benzynowy czterocylindrowy o pojemności 1,5 który generuje 90 KM, a to pozwala na osiągnięcie pierwszej "setki" w czasie 9,4 sekundy. Średnie spalanie wg producenta ...

24 Lut 2011, 17:53

To nie jest zadbane auto, to jest odpicowane do sprzedaży auto. Silnik błyszczy się jak... wiesz co ;-)
AreBie
Aktywny

24 Lut 2011, 17:57

I z Gniezna, broń boże kupować tam auta! Zagłębie handlarzy.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

24 Lut 2011, 18:57

Nie chodzilo mi o to ze to zadbane auto, tylko przyklad dalem takiego auta odpicowanego:D

Czyli ogolnie nie ma wiekszych wad/niedociagniec w tej Hondzie?

Planuje jechac na giełde za jakis tydzien tylko wlasnie sie zastanawiam gdzie znajde predzej zadbana Honde w miare dobrej cenie . Gliwice czy Kraków ? Chyba ze jest cos ciekawego w okolicach Czestochowa-Katowice.?.
Na allegro znalazlem jak narazie 1 model ktory mnie zainteresowal ale gosciu pewnie bedzie chcial wiecej niz 14 tys.
dymek5551
Nowicjusz

26 Lut 2011, 16:08

A musi to byc samochód typu sedan? Może lepiej kupic dobry kompakt? do 14 tyś szukałbym seata Ibizy,Leona lub Opla Astry. Wybór będzie naprawdę spory.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków

26 Lut 2011, 23:47

Szczegolnie podobaja mi sie duze auta aczkolwiek nad leonem tez myslalem.

Akutalnie znalazłem 2 hondy:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Moze ktos rzucic okiem na te autka ? Warte uwagi?
dymek5551
Nowicjusz

27 Lut 2011, 09:46

A co powiesz na Mazdę [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jest bardzo fajna ma dobrą blacharkę.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

27 Lut 2011, 09:56

Nie do konca mi sie ta mazda podoba.Jednak Honda jestem zainteresowany.Prosze opisac te 2 hondy co podalem.Co mozna stwierdzic po fotkach?.W nastepnym tyg. planuje odwiedzic jedna z nich.
dymek5551
Nowicjusz

27 Lut 2011, 11:48

Powiem tak można kupić Accorda używanego w dobrym stanie i jak każdy japoniec ma świetny silnik i samochód jest bezawaryjny.Auto jest bardzo wygodne i pasażerowie na pewno nie będą narzekać.Silnik jest bardzo cichy prawie wogóle go nie słychać.To auto jest godne polecenia i myślę,że to będzie dobry wybór .
Mercedes_SLS94
Nowicjusz

Miejscowość: R-sko