Witam.Nie chce zakładać nowego tematu więc napisze w tym jeszcze raz.
Zacznijmy od początku:
1. Udało mi się nazbierać
20000 zł + ewentualnie jakiś 1000 ale to już takie maksimum
W tym budżecie chciałbym jeszcze ubezpieczyć i tzw. pakiet startowy.
2. Rejon to
Małopolska i
Śląsk, ale oferty mogą być z całej polski ewentualnie jakieś z Niemiec do sprowadzenia, ale to tez koszty (sprowadzanie). Także pamiętajmy żeby się zmieścić w wyżej wymienionym budżecie.
3. Użytkowanie... to krótkie dystanse do 25 km. Raz w roku dalszy wyjazd na wakacje. Poprzednim autem robiłem ok. 1000 miesięcznie co daje 12000 rocznie. Czyli w moim przypadku będzie to benzyna + LPG - oszczędności
4.Autko: kolor w skali szarości. Mocne, tak jak wcześniej pisałem pow.100 KM (mile widziane powyżej 150). Przestronne i wygodne. Moje upodobania to sedany, ale kombi tez mogą być tylko tu już musi mi się spodobać całokształt. Wcześniej wspomniałem o gazie. Trochę poczytałem i fajnie byłoby żebym sam założył gaz (czyt. oddam komuś kto się tym zajmuje
)czyli od podanego budżetu odliczyć ok. 3000zł.
Mój typ to Ford Mondeo 2,5 benzyna. Tak jak wcześniej doradzaliście. Podoba mi się też E46, ale jak jeżdżę np na narty to często zdarza się, że przed stokiem jest jakaś większa górka. Boję się żeby nie stanąć w połowie. Może jeszcze jakieś porady ?
Prosiłbym o pomoc i jakieś fajne oferty
z góry dziękuje