REKLAMA
Dzień dobry.
Jestem nowym użytkownikiem Waszego forum chociaż przeglądałem je już nie jeden raz .
Dziś postanowiłem dołączyć i skierować do Was swoje zapytanie .
Chcę kupić auto w najbliższej przyszłości (do końca tego roku) które musi posłużyć kilka dobrych lat. Interesują mnie modele pokroju Audi a4 b7, BMW 320i e60 ewentualnie podobne. Budżet jakim prosperuję to granica 40tys zł. Interesują mnie te modele, ale nie oznacza to, że muszą to być tylko te marki... Zależy mi przede wszystkim na tym żebym mógł bezawaryjnie cieszyć się nimi na co dzień, oraz tym żeby spalanie było 'stosunkowo' niskie . Codziennie wykonuję około 50km i dodatkowo co drugi weekend około 250km co daje ~15tys km rocznie. Zastanawiałem się również czy może kupić coś pokroju nowej Toyoty Yaris z tego co czytałem to wiem, że tania w utrzymaniu, mało awaryjna, ale jestem jeszcze młody szalony i chciałbym pocieszyć oko i ciało czymś bardziej dynamicznym i zgrabnym I chciałbym byście określili mi czy w tej kwocie z tamtych modeli znajdę coś wartościowego? Z jakimi kosztami eksploatacyjnymi muszę liczyć się w okresie roku mniej więcej ile wydam na te części ewentualnie możecie wskazać te elementy i rozpocznę tworzenie kosztorysów dodam, że lubię dbać o auto i nie oszczędzam na częściach zamiennych jakichś made in CHrL... Jakie jednostki silnikowe w tych autach najlepiej się sprawdzają? Ile auto przy podanej jednostce silnikowej spali przy 100km normalnej jazdy w trasie/mieście?? Jakie paliwo? Benzyna, LPG czy może Diesel? Czy kupno auta z benzyną i wkładka LPG jest opłacalna czy jednak odstąpić (chodzi o to czy gaz nie rozklekocze silnika)? Z góry ślicznie dziękuję za pomoc i za wyrozumiałość jeżeli strzeliłem gdzieś jakiegoś byka
Pozdrawiam!