Auto do 15-16tyś

14 Gru 2010, 17:18

a ten 1.8tdci też jest tak elastyczny oczywiście w focusie tak jak 2.0tdci w mondeo ? np 4bieg 50km/h gaz do dechy i czuć ze się jedzie ?i czy jest odczucie wciskania w fotel?

No bez jaj, jak chesz wciskania w fotel to musisz zrobić redukcje. Cudów nie ma :cool:
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM

14 Gru 2010, 17:22

heh kolego miałem możliwość przejechania się Fordem mondeo 2.0tdci i uwierz mi ze przy tej prędkości czułem wciśnięcie w fotel przynajmniej po przesiadce z Astry II 1.4 16v która ma 90km przynajmniej takie moje odczucia, wiadomo po czasie przywyknę do tego. Zresztą z tej astry do jakiego samochodu bym nie wsiadł byle mocniejszego to lepiej ;d
andrzej147
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk

14 Gru 2010, 17:28

Przy 50 km/h na czwartym biegu czułeś wciśnięcie w fotel?? Cóż może jesteś bardziej wrażliwy na bodźce zewnętrzne niż ja :lol: Wciskanie w fotel może być, tylko jak dla mnie to na 2 biegu przy 50km/h
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM

14 Gru 2010, 17:38

Mondeo TDCI 130km w 6biegowym manualu na 4. biegu od 50km/h już turbo chyba pompuje i się zbiera żwawo. Ogólnie tam jest 4 bieg idealny do wyprzedzania właśnie, bo kończy się jakoś przy 130 czy 140km/h.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Gru 2010, 17:52

jiGsaw napisał(a):Mondeo TDCI 130km w 6biegowym manualu na 4. biegu od 50km/h już turbo chyba pompuje i się zbiera żwawo. Ogólnie tam jest 4 bieg idealny do wyprzedzania właśnie, bo kończy się jakoś przy 130 czy 140km/h.

Jak jechałem 5cio biegowym to 4ka kończyła się przy około 140 -145 a turbina przy 50km/h na 4tym biegu to chyba ładowała bo przyśpieszał całkiem ładnie przynajmniej jak na 4ty bieg ;)

[ Dodano: 14 Grudzień 2010, 16:59 ]
ens napisał(a):Przy 50 km/h na czwartym biegu czułeś wciśnięcie w fotel?? Cóż może jesteś bardziej wrażliwy na bodźce zewnętrzne niż ja :lol: Wciskanie w fotel może być, tylko jak dla mnie to na 2 biegu przy 50km/h

Możliwe że jestem bardziej wrażliwy na bodźce zewnętrzne bo jak dla mnie to ford przy 50km/h na 2gim biegu to już tracił swoje możliwości trza było wrzucać 3ke ;d
może lekko przesadziłem ale dość krótkie przełożenia miał przynajmniej dwa pierwsze:p

[ Dodano: 14 Grudzień 2010, 20:21 ]
Mam jedno pytanie jak sprawuje się vw passat b5 1.8T +LPG ? czy gaz nie zaszkodzi turbinie?
andrzej147
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Czy tempomat w samochodzie oszczędza paliwo?
    Używanie tempomatu może przyczynić się do oszczędności paliwa w pewnych okolicznościach, ale nie zawsze i o tym trzeba pamiętać. Jazda z wykorzystaniem tempomatu umożliwia utrzymanie stałej prędkości pojazdu, co pozwala na ...