REKLAMA
Witam jestem nowy na tym forum więc chciał bym się przywitać cześć wszystkim;)
Na co dzień jeżdżę Opel astra II 1.416v lecz przyszedł czas na zmianę auta. Rocznie robię około 30tyś.km czasem zdarza się więcej więc wybór padł na diesla,musi być dość dynamiczny często w trasę jadę z kolegą on jedzie Fordem mondeo 2.0tdci 130km i nie mogę nigdy za nim pogonić więc zależy mi aby auto miało podobną dynamikę (będzie troszkę słabsze nie zaszkodzi) a zastanawiam się nad danymi autami
(kolejność od tych które najbardziej przypadły do gustu)
1.Renault Laguna 1.9dci 120km
2.Vw Passat b5(przed liftem) 1.9tdi 110km lub 115km przy okazji pytanie jak duża różnica w dynamice jest między nimi czy warto dołożyć na 115konną wersje
3.Vw Golf 4 z takimi silnikami jak Passat
4.Ford Mondeo 2.0Tddi 115km jak ten silnik radzi sobie i czy duża różnica w dynamice miedzy tdci 130km?
5.Ford Focus 1.8tdci 115km
No i na ostatnim miejscu są 3 samochody ze względu na pojemność powyżej 2L
Opel Vectra B 2.2tdi 125km jak ten silnik radzi sobie z taką budą?
Citroen C5 2.2hdi chyba 133km
Alfa Romeo 156 2.4jtd 136km
Wszystkie auta w wersji combi ze względu na to że potrzebny mi jest bagażnik (jakieś wakacje z rodziną itp)
które auto waszym zdaniem najlepiej jedzie z w.w bo na tym mi najbardziej zależy(miłe było by odczucie wciskania w fotel) ,które najmniej awaryjne i co możecie powiedzieć o tych autach.
czytałem http://www.auto-swiat.pl/1-porownanie-f ... -ma-fawory tak jak piszą tutaj to myślę że laguną bezproblemowo pogonie za fordem to tez Laguna najbardziej mi się podoba.