Auto do 15 tys.

26 Maj 2012, 11:38

Na pewno nie chcę samochodu dwu drzwiowego :/. I nadal myślę nad Fordem Fusion.
Merol
Nowicjusz

26 Maj 2012, 12:24

Myślę,że Corsa z 1,2 spełni także jego oczekiwania. Oczywiście z silnikiem 1,0 raczej nie szukaj Corsy C...
Można też poszukać takiej Corsy z silnikiem diesla z Punto czyli 1,3 .Mało pali ale...ma tzw znaczną turbodziurę. Natomiast przyspiesza bardzo dobrze.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Maj 2012, 12:29

No dobra, a jak byście mieli wybierać pomiędzy:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
To który byście wybrali i dlaczego?

@edit
Niekoniecznie z takimi silnikami. Chodzi mi o te modele ogółem. A z jakim silnikiem to już musicie doradzić ;).
Merol
Nowicjusz

26 Maj 2012, 16:19

Mi osobiście ani jedno, ani drugie się nie podoba.

Piszesz, że chcesz auto oszczędne, będziesz jeździł głównie po mieście, sam, ew. w dwie osoby, więc najlepiej zastanowić się nad czymś małym w stylu Polo/Clio/Fiesta.

Przede wszystkim należy pomyśleć czy jest sens kupować diesla, bo auto w zakupie i utrzymaniu może być droższe, a spali niewiele mniej niż jakieś benzynowe 1.2, a do samego miasta więcej wydaje mi się, że nie potrzeba. I na tym bym na Twoim miejscu zakończył, w żadne gazy się nie pchał.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

26 Maj 2012, 17:55

To nie będzie samochód tylko do miasta, praca wymaga również wyjazdów kawałek za miasto oraz nad jezioro - czasami kilka razy w tygodniu.
Merol
Nowicjusz

27 Maj 2012, 11:08

Merol napisał(a):No dobra, a jak byście mieli wybierać pomiędzy:
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 52535.html
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 29821.html
To który byście wybrali i dlaczego?

Kwesta gustu jeśli nie mówimy o silnikach.Meriva oparta na Corsie,a Fusion na Fieście. Ja bym optował za Oplem.Mniej delikatny i funkcjonalniejszy i pewnie (choć niewiele) nieco tańszy w wymianach części od Forda.Poza tym sądzę,że Meriva będzie lepiej trzymać cenę niż Fusion. Oczywiście kwestia która pozostaje,to subiektywna ocena podobania się auta i czucia się lepiej w którymś za kierownicą. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpiecznie za kierownicą po dłuższej przerwie
    Czasem okoliczności życiowe sprawiają, że mimo posiadanego prawa jazdy żegnamy się na jakiś czas z możliwością prowadzenia samochodu. Niezależnie od tego, jak długo nie siedzieliśmy za kierownicą – kilka miesięcy czy ...