Auto do 15 tyś

05 Lip 2013, 14:15

Witam.

Mam zamiar kupić auto cena jaką mogę poświęcić to do 15 tyś. Auto już z nastawieniem na rodzinne bo ma zostać już na kilka lat, hb bądz sedan. Silnik najlepiej pod lpg chyba że naprawdę jakiś dobry diesel ale nie jestem przekonany. Silnik nie mniejszy niż 1.6 nie większy niż 2.5.

Wraz z żoną chcielibyśmy żeby auto było wygodne i był komfort z jazdy. Poszukiwania zaczynam od ok 2003r produkcji. Przeglądając oferty zainteresowały mnie

- Renault Laguna II Ph II (w ostateczności Ph I ale boje się jej awaryjności)
- Opel Vectra C
- Mazda 6

Jak myślicie do 15 tyś znajdę jakiś rozsądny model ? Co powiecie mi ciekawego o tych autach na co zwracać uwagę ? A może macie dla mnie jakieś inne propozycje ? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.
Michul
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: s

05 Lip 2013, 15:12

Masz zamaly budzet jak na te auta
tomaczek4
Początkujący

Miejscowość: Internet

05 Lip 2013, 15:27

Na Vectre starczy ale z pierwszych lat produkcji czyli 2002-2003. Co do Mazdy to będzie ciezko znaleźć dobry egzemplarz bo strasznie gniją. A laguna przed liftem to krolowa lawet
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lip 2013, 17:35

Mazda 323 V
Audi A3
Toyota Avensis I
Skoda Octavia
Opel Astra 2
Audi A6 ( trudno znaleźć w dobrym stanie, ale jak będzie to nawet z 500 000 tys na liczniku będzie bardzo dobrym autem :D)

Zobacz sobie w internecie, ja te polecam, jak coś spytaj można dopisać coś o nich :)
Dragomint
Nowicjusz

Auto: Opel Astra II
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
    SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...
    Bezpieczni rowerzyści
    Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...