Drugie "nowe auto" 10-12 tysięcy

02 Lip 2013, 22:39

Witam wszystkich bardzo serdecznie: )
Poprzednim razem dzięki waszym radą udało mi się kupić wspaniałe małe autko, meganke coupe:)
Autko było idealne małe szybkie na gaz lecz miało wadę, psuło się regularnie więc zapadła decyzja o sprzedaży i autko zeszło od razu.
Mam zamiar kupić autko dopiero koło września i będę miał na ten cel odłożone 10 tysięcy 12 to maksymalnie z opłatami.

Napiszę czego oczekuję od autka co musi być i za czym się rozgladalem.

Podstawa to Benzyna + Gaz lub Ropniak (oszczędny)
Autko musi być małe gabaryty meganki może troszkę większe.
Musi radzić sobie z wyprzedzeniem innego auta bez problemów, chce mieć zapas mocy: )
Najlepiej 3 drzwiowy (inne jakoś mi nie pasują chodź to nie jest najważniejsze kryterium).

WYPOSAŻENIE: (Musi)
-Klimatyzacja
-Elektryczne Szyby i lusterka
-Centralny zameczek
-Wspomaganie i ABS

Przeglądam:
Fiat punto II 1.8 HGT
Fiat Stilo 2.4
Fiaty traktuje z rezerwą części tanie ale rdza i te fiatowe mankamenty.

Golf IV nigdy nie patrzyłem na nic z tej marki lecz te mało awaryjne samochody o tanich częściach mogą mnie przekonać.

Chyba najlepsza opcja jaką widziałem
Opel Astra II Bertone przekonuje mnie sylwetka najbogatsze wyposażenie i silniczki które dają radę.

Nie jestem zamknięty na propozycje inne niż powyżej: )
Dziękuję z góry za Bmw i Audi inne niż A3:)

Fundusz może nie za duży ale pewnie się coś znajdzie godnego uwagi, mam niby czas do września ale chciałbym się już jakoś ukierunkować: )
furtaq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 11 2012
Auto: Nie mam

05 Lip 2013, 15:01

Oczywiście obalić muszę mit o tanich częściach Stilo. Kto ci takiego kitu nawciskał? Stilo niestety nie ma najtańszych części...
Opel Astra jest jak widać optymalnym wyborem .Mechanicznie ok i jeszcze ważna rzecz...podoba ci się. Osobiście proponowałbym rozejrzeć się w Fordach. Focus wydaje się dobrą propozycją za 12k . Można też zobaczyć jak kształtują się ceny Hondy Jazz. Też byłaby to niezła opcja.
Odświeżyłem Twój temat ,bo widzę że "nygusy" go przespały. :sly: :D
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Lip 2013, 15:51

Wg. mnie idealnie wpasowuje się w Twoje wymagania Honda Civic tzw. kropelka z ostatniej fazy produkcji czyli 2000 rok.
teksty to wyraz moich poglądów, nie należy ich identyfikować z linią programową firmy Trynid
Trynid
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Polska

05 Lip 2013, 16:37

Może Skoda Fabia. Troche mniejsza niz Megane ale wieksza od Punto.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra