REKLAMA
Witam. Poszukuje samochodu do kwoty 15 tys. Chodzi mi o ekonomie jazdy ponieważ nie zarabiam kroci więc nie chce przeznaczać całej wypłaty na paliwo, a pieniadze ciezko odkładałem, fajinie jakby samochód też miał w miare sensowne osiągi ponieważ sporo do tej pory jezdziłem na trasie, gdzie jezdzi pełno tirów. W gre wchodzi diesel na zwykłej pompie lub beznynka np.11tys+gaz sekwencja za 4tys, lecz samochód bedzie uzytkowany nie tylko przeze mnie, ale tez przez rodzicow i siostre+jej bobasek (ale rzadziej, głownie ja). Ogólnie rodzina boi się sekwencji w samochodzie, boja się, że przez gaz wybuchnę jeśli ktoś we mnie uderzy lub po prostu, ze wybuchne hehhehe , nie wiem ile jest prawdy z gazem w samochodzie, ale ja sie ogolnie nie boje, boje sie o rodzine bo nie chce zeby cokolwiek im sie stalo. Co do diesla: dwuwumas mi nie przeszkadza, najważniejsze aby miał zwykła pompe zamiast pompowtrysków. Ma to bys samochód dla młodej osoby, najlepiej jakiś sedan lub hatchback (wykluczam golfy, jezdzilem kumpla i jest niewygodny dla mnie).
Jeśli chodzi o wybór diesla to jestem w tym ciemny (tzn. nie znam konkretnie prawie zadnych modeli na zwyklej pompie oprocz Golfa iv 90km i Seata Leona 90km).
Proszę o pomoc i porady, bo sam się już trochę pogubiłem z wyborem.
Za jakąkolwiek pomoc dziękuję.
Pozdrawiam.