Auto do 15 tyś zł.

14 Gru 2011, 20:06

Witam. Poszukuję auta do 15 tyś złotych. Zależy mi, aby auto nie paliło dużo, a zarazem nie należało do małych. Często jeżdżę na wieś i zależy mi, aby można było zapakować kilka rzeczy do bagażnika.
Bardzo chętnie zobaczę także radio/CD.

Zastanawiałem się nad marką Kia. (Cee'd) Miałem z nią do czynienia, jeździłem trasą ok. 900 km w jedną stronę i muszę przyznać, że jest wygodna, lecz nie wiem jak jest ze spalaniem. Nie wiem także jak od strony technicznej ma się ta marka, chociaż czytałem, że na ten czas jest już w porządku.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie widzę siebie w Mercedesie, BMW, Hondzie. Podobają mi się Ople, Volkswageny.

Oczywiście inne propozycje także mile widziane.

:D
OkiDokiOki
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

14 Gru 2011, 20:54

Kia poprawile na plus i to bardzo jakosc w swoich samochodach wlasnie jakos od premiery Cee'da.

Co najwyzej nie wiem jak sie ma do tego nowy Carnival. :D Ale Cee'd to kompakt ktory jakosciowo nie odbiega od Astry, Focusa i itp. A Spalanie takie jak w innych samochodach o podobnej pojemnosci.

A ten Cee'd z linku co dales, to 15k zl za 3 letnie autko ktore jako nowe kosztuje pod 60k zl to jakis walek jakich malo, tym bardziej ze niby bezwypadkowa i krajowa. Znaczy to jest po prostu ogloszenie zlodzieja, nawet telefonu nie podal, wysle ci e-maial zebys na konto mu wplacil zaliczke jakas tam i tyle. :D
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

14 Gru 2011, 22:29

co do ogłoszenia kolega ma racje na 100% przekret.

moje propozycje to passat b5, golf IV 1.9tdi albo jakies 1.8-2.0 z gazem
z opla vectre tez 1.9cdti
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

14 Gru 2011, 23:30

Jak szukasz oszczędnego kombi to polecam ci golfa IV/bore w kombi. Mam takiego golfa w 1.9TDI 90KM. Autko super sie sprawuje, tanie części, a spalanie takie że praktycznie go nie ma. Na trasie przy rozsądnej jezdzie poniżej 5l/100km a w mieście 5.8-6l/100km. Moc moim zdaniem przynajmniej jest wystarczająca bo da sie wyprzedzić, a nie da sie tak żęby to był odrzutowiec i mało palił.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

15 Gru 2011, 11:58

No fakt za 15tys można by znalezc naprawdę ciekawego golfa IV