REKLAMA
Witam !
Mógłbym napisać : "Udało się " !
Po długim okresie czasu w końcu znalazłem pieniądze na swoje PIERWSZE AUTO.
Wydatków było sporo i pieniędzy ubywało , ale w końcu są pieniądze
Sytuacja wygląda następująco-- Mam 22 lata i w najbliższym czasie chciałbym kupić swoje upragnione auto. Codziennie sprawdzam ogłoszenia..czytam fora , komentarze nt. aut i przyznam szczerze , że można zwariować i zgłupieć
Nigdy nie interesowałem się zbytnio samochodami i tematyką związaną z nimi i teraz kiedy przyszło do kupna auta to jest porażka.
Dyskutowałem z wujkami , którzy coś tam wiedzą i poradzili mi , abym skupił się na szukaniu NIEMIECKICH aut szczególnie mieli na myśli AUDI A3 , SEAT LEON i GOLF 5.
Czy mają rację ? Nie wiem. Dlatego przychodzę z pytaniem do was do "ekspertów" w tym fachu.
Może przejdę teraz do szczegółów czego ja oczekuję , abyście mieli łatwiej.
No to jak już pisałem mam 22 lata i to będzie moje pierwsze auto, więc żadne KOMBI w grę nie wchodzi. Obejrzałem te audi i seata leona i muszę powiedzieć, że właśnie auta tego typu szukam . Jestem młody, więc wydaję mi się, że takie ala "sportowe" auto by do mnie pasowało.
Mam 190 cm wzrostu, więc żadne mniejsze autko w grę nie wchodzi , bo po prostu się tam nie zmieszczę i będę się czuł niekomfortowo
Myślę, że nie zaskoczę was pisząc , że chcę auto , które będzie wcale lub mało awaryjne Potrzebuje solidnego auta, w którym będę miał pewność, że zawiezie mnie ono do celu. Nie zależy mi zbytnio na osiągach i szybkości auta ,to jest aspekt drugoplanowy.
Nie chciałbym , aby spalanie było jakieś bardzo duże . Myślę, że w rok będę robić do 10 tysięcy kilometrów , nie więcej.
Podsumowując :
Chciałbym spytać was czy tak jak mówili wujki szukać te audi czy tam seata leona czy jednak polecicie jakieś inne ciekawe auta , widząc moje potrzeby ?
Auta szukam z woj. śląskiego .
Z góry dziękuję za wszelaką pomoc