Auto do 15 tysięcy.

27 Lis 2011, 17:54

Witam. Przymierzam się do zakupu nowego samochodu. Aktualnie posiadam Audi 80 benzyna + gaz, chociaż za chwilę przyjeżdżają do mnie kupcy i się go pozbędę, więc zależy mi na szybkiej odpowiedzi, bo bez samochodu ani rusz :D Chciałbym kupić coś nowszego za około 15 tysięcy, choć tańsze też może być :) Ogólnie chciałbym aby auto było ekonomiczne i niezawodne, ale jednocześnie "pokazowe".

Zastanawiałem się nad BMW. Linki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Auto mało zawodne.
Chciałbym teraz kupić coś w dieselu, lub ewentualnie benzyna+gaz.
Proszę o odpowiedź.
pawelinho
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 1974
Auto: Audi 80

30 Lis 2011, 17:27

E46 to nie za te pieniądze. Za 15k pokusiłbym sie o Alfe 156 za te pieniadze znajdziesz już coś z około 2000 roku w dieslu i oczywiscie zadbane bo za 8 czy 10 k to złomy. Takiego auta z dusza poszukaj na Alfaholicy.org
Pozdrawiam ;]
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

06 Gru 2011, 12:08

Ja sie przypne, bo w przyszlym roku bede kupowal cos w granicach wlasnie 15k zl. Naprawde nie bedzie mozliwe znalezienie pozadnej BMW E346 za taka kase, nawet z poczatkow produkcji? To ile wg Was potrzeba by bylo wydac, zeby miec jako taka pewnosc, ze nie trafi sie na kompletna bombe (wiem, ze takiej pewnosci nigdy nie ma, ale chodzi o takie 'mniej wiecej')?
Nathaniel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

06 Gru 2011, 12:12

a mnie sie wydaje ze za 15k w przyszlym roku bez problemu mozna bedzie kupic dosc dobra i w miare zadbana e46 w dieselku z poczatku produkcji , po nowym roku "biedniejsi" beda sie pozbywac diesli jak cena ropy skoczy do 7zl/l bo to sie nie bedzie oplacac dla ludzi jezdzacych po miastach i tu bym upatrywal swoja szanse
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

06 Gru 2011, 12:56

popieram przedmowce i dodam jeszcze że jak dobrze poszukasz to spokojnie znajdziesz nawet w tym roku coś ze starszych roczników
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)