Spalanie oleju i silniki M54 to znany temat, szczególnie 3,0 ale już przy mniejszych pojemnościach zdania są podzielone, mi na przykład 2,2 przez pierwsze zdaje się 12 tys zżarło ok 0,5l do wymiany, teraz chyba niecałe 8k zrobione i strat oleju nie widać... Auto kupiłem technicznie zaniedbane z przebiegiem prawie 300tys, także ten brak spalania oleju nawet mnie zaskakuje
![Wink ;)]()
Być może istotna jest przeszłość auta, ja mam kombi czyli wersję teoretycznie najmniej katowaną
![Wink ;)]()
No i są głosy, że sam olej ma znaczenie - u mnie wcześniej castrol 5w40, teraz shell 5w40.
Co do falowania obrotów to nie słyszałem żeby to była częsta przypadłość, może to ma związek z problemami z vanosami, które się pojawiają ale nie jest to jakoś szczególny trudne w diagnostyce, naprawie i koszty też nie są bardzo duże.
Ze stoperem nie sprawdzałem jak się bm-ka zbiera ale w porówaniu do podobnych aut, którymi miałem okazję depnąć (galant 2,5 163km, lexus is 2,0 155km, passat 2,8 193km) odczucia są normalne tzn. jedzie szybciej niż ww auta z mniejszą mocą i podobnie do passata
![Wink ;)]()