BMW F30 leasing

06 Sie 2017, 12:52

Witam. Nie wiem czy to dobry dział, jeżeli nie to przepraszam i proszę o przeniesienie.

Chciałbym wynająć tytułowe BMW. Preferowane parametry leasingu to:

Rata: do 2000 tys. brutto
Okres: 36 lub 48 mscy
Kwota odkupu: 1-10%
Wkład własny: 10%
Wiek kierowcy: 25 lat
Założenie działalności: 2017

Parametry auta:
Silnik: benzyna, 200+km
Skrzynia biegów: manualna
I w sumie to tyle.

Jest możliwe osiągniecie takiej raty? Gdzie dostanę najlepsze warunki?

Pozdrawiam
Sheppard
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Sie 2017, 15:54

Osiągnięcie takiej raty jest możliwe ale na pewno nie przy tych wartościach wkładu początkowego i wykupu. Biorąc pod uwagę, że działalnośc masz od niedawna to nie liczyłbym na wpłatę poniżej 15% (mówimy o leasingu na "normalnych/ludzkich" warunkach a nie "bez bik, bez sprawdzania krd, od ręki". Zwykle nie jest łatwo przebić fabryczne finansowanie ale możesz zerknąć w stronę wbk/getin

330 w podstawie 160k
początkowy 15% = 24k
wykup 10% = 16k
120k/48miesięcy = 2,5k
Liczone bez żadnych kosztów więc uwzględniając ubezpieczenia i inne pierdoły nie liczyłbym na mniej niż 2,8k
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Sie 2017, 18:23

Invi napisał(a):getin

Polecasz parabanki :no:

Wpisz sobie na google opinie o tym banku... sytuacja z nimi jest już tak znana że jak znajomy miał auto w getnie i chciał się go pozbyć (odpisać lesing po 24miesiącach) to klienci rezygnowali na hasło getin.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Sie 2017, 13:58

Nie można generalizować. Sprzedawałem kredyty, parę leasingów też przeszło przez moje ręce, nigdy nie można generalizować.
Getin wyszedł mi w zeszłym roku sporo taniej (na okresie umowy jakieś 7%) niż fabryczne finansowanie mazdy.
Są plusy i minusy każdej instytucji finansowej. Jest idea bank, który ofertę kredytową dla przedsiębiorców ma totalnie beznadziejną a konto firmowe najlepsze na rynku.
Co do getina - dla "kowalskiego" jest drogo, dla przedstawicieli zawodów zaufania publicznego z którymi pracowałem o wiele lepiej. Przyznawalność "bardzo dobra", jeśli ktoś ma problemy finansowe/ociąga się ze spłatą a potrzebuje dodatkowej kasy to tylko do getina :ok:

E: Wpisz w google'a opinie o każdym banku w tym kraju, będzie to samo. Wszyscy "oszukujo". A umowy kredytu na 200k bez czytania to same się podpisują :mrgreen: Pośredniczyłem w wypłaceniu ładnych kilku milionów złotych dla kilkudziesięciu osób i nikt nigdy nawet nie przeczytał pierwszej strony umowy.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km