Auto do 16 tyś. Zł

26 Sty 2017, 01:55

Witam. Zakładam temat aby się poradzić co w końcu kupić. Średnio robię 1500km na miesiąc (do miasta 15km + odrazu powrót, 6km do miasta + 3km po mieście i powrót) z tego co wyczytałem to nie opłaca się dla mnie kupno diesla. Na oku mam auta z instalacjami lpg: e46 2.0 143km/ 2.2 170km i a4 b6 2.0 130km. Jak te auta sie maja? Aktualnie posiadam a3 2.0 tdi 140km czy 'radość' z jazdy będzie podobna? (Mowa o silnikach 2.0) na co patrzeć przy zakupie? Podobno audi i bmw w wersji 2.0 lubia chlupnąć sobie oleju, coś poważnego z tym potem jest? A3 to moje pierwsze auto i czasami gdy żwawiej rusze to czuje to wbicie w fotel, czy w przypadku tych aut będzie podobnie? Trochę chaotycznie pisze(późna godzina). Przez moment jeszcze przeszedł mi przez myśl saab 9-3 1.8t/2.0t czy warto sie rozejrzeć? Generalnie jezdżę spokojnie ale też nie jak emeryt(wiem na jakich odcinkach 'przycisnac' sobie gaz). Wiem, ze ekonomiczna i dynamiczna jazda sie gryza, ale coś pomiędzy jest napewno.

Myślałem tez o a4 b6 1.9tdi+chip ew e46 2.0d 150km+chip co myślicie o tym? Czy w min przypadku sie to i tak nie oplaci?

Pozdrawiam, dobranoc
radek3345
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 2015
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A3 8P
Silnik: 2.0 TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowa EkoJazda
    Jak jeździć ekologicznie i ekonomicznie zimą? Zasady są te same o każdej porze roku, ale w trudnych warunkach pogodowych, niskich temperaturach mają jeszcze większy wpływ na bezpieczeństwo wszystkich uczestników ruchu ...