REKLAMA
Cześć.
Zostawiając dziś 800 zł u mechanika przy odbiorze mojej wysłużonej Toyoty zdecydowałem, że czas na zmianę.
W skrócie: szukam auta raczej kompaktowego (zastanawiałem się tutaj nad głównie Astrą J), ostatecznie może być sedan.
Moje wymagania:
Auto nie powinno być starsze niż 2013, najlepiej 2014 (wymóg nie tyle mój co banków/firm leasingowych)
Z racji, że moje przebiegi raczej nie będą duże, najwięcej sensu ma tu chyba benzyna.
Zależy mi na aucie przede wszystkim dynamicznym, którym da się trochę przycisnąć za miastem czy bezproblemowo wyprzedzić w trasie. Z racji roczników już raczej po okresie gwarancyjnym, bezawaryjność również jest ważna.
Oprócz tego mile widziana klimatyzacja automatyczna, radio z mp3 i bluetooth, kamera cofania lub chociaż czujniki z tyłu, tempomat, ale nie są to czynniki decydujące.
Fajnie byłoby dostać auto z automatyczną skrzynią biegów, ale podejrzewam, że w tym zakresie cenowo-rocznikowym może być ciężko.
Budżet to około 50 tys. Ogólnie miesięcznie mogę sobie pozwolić na wydatek ok. 700 zł netto, ale im niżej zejdziemy, tym lepiej.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.