REKLAMA
Witam!
Rok temu zdałem egzamin na prawko i do tej pory "docierałem się" jako kierowca Polonezem. xD
Teraz poszukuję swojego pierwszego auta. Kryteria:
Cena: do 16tys.
Typ: Sedan/Hatchbag
Przeznaczenie: codzienny dojazd na trening/ew. do pracy; przeważnie miasto, nie częściej niż 2 razy w miesiącu na dłuższej trasie; przeważnie do 50-60km dziennie
Rodzaj paliwa: nie powinno mnie to martwić, bo nie ja będę tankował, ale matka zapewne nie byłaby zachwycona gdyby musiała lać jak w smoka. Do tej pory jeździłem "zagazowanym" Polonezem i nie ukrywam, że jakość instalacji gazowej często doprowadzała mnie do szału, więc do gazu także przekonany nie jestem. Optymalny byłby diesel.
Do tej pory szukałem między VW Passatem B5 a Fordem Mondeo III, ale ostatnio także spodobała mi się Meganka II.
Proszę o porady, jaki samochód z tych trzech byście wybrali, ewentualnie coś innego.
[ Dodano: 12 Październik 2010, 13:55 ]
Znalazłem przed chwilką taką ofertę w Anonsach:
Mondeo 2002r. 2.5 GHIA, sedan, 140 000 km, niebieski metalik, opłacony, sprowadzony ze Szwajcarii, z przeglądem i OC, 13tys zł
Będę wieczorem dzwonił i napiszę dokładniejsze informacje, ale na tą chwilę co sądzicie? Jak wogle Fordy znoszą gaz?