Witam mam podobny problem a mianowicie chce kupic audi A3 znalazlem oferte na otomoto.pl audi a3 rok 2005 140 km 2.0 diesel z angli lecz kierownica po lewej stronie i co mnie zaciekawilo to cena 15 000 zł wiec zaczołem pisac do kolesia o samochod i rozmowa przebiegla tak :
- zapytalem czy to cena całkowita jak by wygladała transakcja itp. i uzyskalem taka odp.
- Zauwazylem, jestes zainteresowany moim samochodem.
Samochód jest w doskonalym stanie.
Jestem pierwszym wlascicielem samochodu. Ja uczynilem oglosic dla samochodu, kiedy bylem w Polsce odwiedzajac moich przyjaciól. Pracuje w Anglii i obecnie mieszka w Londynie.
Powodem Ja sprzedazy samochodu do tego niska cena jest to, ze niedawno przeniósl sie w Anglii i mój samochód jest Polska modelu i ma kierownice po lewej stronie. Jest to bardzo trudne dla mnie do prowadzenia samochodu, poniewaz maja inne regulacje w tym tygodniu i znalazlem tutaj samochodu rodzinnego, który chce kupic.
Samochód ma Polska dokumentów. Samochód jest zarejestrowany w Polsce. I bedzie obejmowac wszystkie podatki wysylki jezeli jestes zainteresowany zakupem samochodu.
Bedziemy dokonania transakcji za posrednictwem bezpiecznego firmy. Otrzymasz szanse od spólki przetestowac samochód na 7 dni. Czy jestes zainteresowany, aby kupic samochód?
Dziekuje!
PS: samochód jest jak nowy, bez wypadków, bez zarysowan, nie wgniecenia, bez koniecznosci dodatkowych napraw
- ja na to, ze był bym zainteresowany kupnem tego samochodu i ze chciałbym sie dowiedziec wiecej jak by to wygladalo, przez jaka firme dokonalibysmy transackji,jak koszt ? i czy podana cena to cena całkowita ?
- otrzymałem taka odpowiedz : Transport firma zajmie transakcji. I trzeba swoje imie, nazwisko i adres to moge isc do transportu spólki i wyslac na adres samochodu. Dostawa facet daje umowy sprzedazy. Bedziesz mial 7 dni na sprawdzenie i badanie samochodu po otrzymaniu samochodu. I zwróci wszystkie koszty transportu do Polski. Przewoznik facet daje umowy sprzedazy. Samochód bedzie pochodzic ze wszystkimi dokumentami. Samochód jest w doskonalym stanie. Samochód nie zostal uszkodzony lub wypadku. Tak kierownicy znajduje sie po lewej stronie, a samochód jest zarejestrowany w Polsce. Przewoznik zapewni Ci umowy sprzedazy. Samochód bedzie pochodzic ze wszystkimi dokumentami.
- ponownie napisalem o koszt transportu i koles napisal ze płaci za transport tym bardziej ta cała sprawa wydala mi sie dziwna
-nastpenie zapytalem o ukryte koszta itp. o numer
VIN samochodu i dostalem taka odpowiedz :
-Jak już mówiłem mogę sprzedać ten samochód, bo przyniósł samochód w Anglii ze mną i będę statku samochodu z Anglii.
Oto jak pójdziemy na temat dostawy i zapłaty za samochód, który będzie przez firmą o zasięgu światowym wysyłki i również daje możliwość uzyskania i sprawdzić samochód przed otrzymaniem płatności za niego. Będziesz miał 7 dni na sprawdzenie i przetestowanie samochodu.
Użyjemy spółki przesyłki jako osoby trzeciej, która zagwarantuje nam obu transakcji bezpieczne.
Ja ci wyjaśnię krok po kroku jak to będzie działać.
* Najpierw trzeba wysłać do mnie swoje pełne informacje dotyczące wysyłki (imię nazwisko, adres, numer telefonu).
-*Po otrzymaniu informacji wysyłki, pójdę do lokalizacji na całym świecie przedsiębiorstwo żeglugowe i zostawić samochód na swoje nazwisko i adres z zamierzonego odbiorcy.
*Przedsiębiorstwo żeglugowe sprawdzi samochód, również dokumenty prawne, aby zobaczyć, że wszystko jest OK z nimi.
* Otrzymasz powiadomienie od towarzystwa żeglugowego, jako potwierdzenie, że pojazd jest pod ich opieką.
* Po tym, trzeba będzie wysłać płatność na konto wysyłka zaufania firmy i będą posiadać płatności do dnia można wysłać potwierdzenie, że otrzymaliście, inspekcji i zgodził się utrzymać samochód.
* Firma sprawdzi płatności, a jeśli wszystko jest w porządku, będzie dostarczenie samochodu do miejsca inspekcji. Będziesz miał 7 dni na sprawdzenie samochodu.
* Po otrzymasz samochód i będziesz całkowicie zadowolony z niego, a następnie firma przelać pieniądze do mnie, a transakcja została zamknięta. Możesz udać się do mechanika do kontroli, aby potwierdzić, że samochód jest OK i policji tak mogą powiedzieć, że samochód nie jest skradziony lub coś w tym stylu.
* Ponadto, będziesz miał 7 dni czasu, aby sprawdzić samochód i jeśli z jakiejkolwiek przyczyny, nie będzie zadowolony z samochodu, można zwrócić samochód do firmy bez kosztów wysyłki, a firma będzie wysyłać swoje pieniądze z powrotem. będę płacić za wysyłkę która odbędzie tylko 4-5 dni roboczych. Proszę o odpowiedź, jeśli akceptujesz umowę w ten sposób, i daj mi znać, gdy tylko jest to możliwe, więc może przestać mówić o innych moich klientów.
Prosze o wasze opinie co sadzicie o tym wszystkim ?
z góry dzieki
P.S jak by były jakies niejasnosci w moim poscie prosze pisac