Auto do 20 000

05 Maj 2011, 01:00

Witam wszystkich serdecznie, wraz z zona szukamy auta do 20 000.
Przeszukalem juz wiele stron , czytalem wiele opini ale postanowilem sie dopytac.
Potrzebujemy samochod z duzym bagaznikiem poniewaz w marcu urodzila nam sie coreczka.

Zastanawiamy sie nad Fordem Focusem od 2002 do 2004 Hatch back w dieslu, Volvo v40 diesel .

Zalezy nam na tym zeby samochod byl ekonomiczny , bedzie jezdzone po miescie i czasem w trase, zalezy nam rowniez zeby serwis, czesci nie byly drogie.
Kolejna rzecza to awaryjnosc.

Prosimy o pomoc

Pozdrawiam

oto pare ogloszen ktore zapisalem

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Autotrader wygasł]

[ Dodano: 5 Maj 2011, 03:59 ]
[link do Autotrader wygasł]

ten mi sie podoba. ale moze cos ciekawszego do 20 tys znajde,

oraz czytalem na forum ze nie warto kupowac sprowadzanych aut , prawda to ?
dd
pwo
Nowicjusz

Miejscowość: wwa

05 Maj 2011, 08:10

pwo napisał(a):oraz czytalem na forum ze nie warto kupowac sprowadzanych aut , prawda to ?

Czy ja wiem, mój ojciec sprowadził sobie kiedyś nissana z Holnadii i śmigał bez większych usterek. Wymieniał klocki, olej, filtry itp.

A nie chciałbyś w sekwencji? I tak w ogóle to benzyna na mieście jest bardziej ekonomiczna, a na trase w sekwencji można przełączyć na gaz ;)
Lukasz90
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów

05 Maj 2011, 09:42

Wszystko zależy od tego w jakim stanie będzie auto,czy opłaca się sprowadzać? Myślę ze w dalszym ciągu tak i jeszcze przez jakiś czas się to nie zmieni. Focus w dieslu to dobry wybór,znajdziecie nawet z rocznika 2004,wystarczy poszukać. Z dostępem do części także nie ma żadnego problemu.
Ostatnio edytowany przez Tlumiki, 06 Maj 2011, 01:11, edytowano w sumie 1 raz
Tlumiki
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Maj 2011, 10:03

jak ktoś sobie sam sprowadzi auto i wie jeszcze jak je sprawdzić to OK ,inna sprawa że parę lat temu było zdecydowanie mniej oszukanych aut , jak chcesz porównać ceny aut np.w D ,to wejdź na stronę [link do mobile.de wygasł] i zobacz ile tam kosztuje takie auto (oczywiście nie każde jest tam dobre ) i porównaj ile na Allegro kosztuje jego odpowiednik ,ja bez patrzenia mogę powiedzieć że na Allegro będzie taniej niż w D ale będzie to "dobre" auto a nie dobre .Różnica istotna .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

05 Maj 2011, 11:52

To racja,we wcześniejszych latach było mniej oszustw,teraz możesz kupić albo stuknięte i nie będzie to do poznania na pierwszy rzut oka,albo zalane powodzią-czyli jeszcze gorzej. Samochód po prostu trzeba umieć kupować,obojętnie czy go sprowadzasz czy nie.
Bopss
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

05 Maj 2011, 13:57

Tlumiki napisał(a):Focus w dieslu to dobry wybór,znajdziecie nawet z rocznika 2004,wystarczy poszukać. Z dostępem do części także nie ma żadnego problemu.

Ostatnio powiedział mi jakiś mechanik, że jeżeli chce się kupić diesel to tylko audi albo volkswagen. To pewnie bajka wyssana z palca?

Bopss napisał(a):To racja,we wcześniejszych latach było mniej oszustw,teraz możesz kupić albo stuknięte i nie będzie to do poznania na pierwszy rzut oka,albo zalane powodzią-czyli jeszcze gorzej. Samochód po prostu trzeba umieć kupować,obojętnie czy go sprowadzasz czy nie.

Tak to racja, a na pewno nie można się napalić i kupić coś co na pierwszy rzut oka nas zachwyci. To sprzedającemu zależy na tym, aby sprzedać samochód jak najszybciej, a kupujący nie powinien się śpieszyć.
Lukasz90
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Masz problem z kodem do radia to pisz
    Rozkoduję prawie każde radio. Warunek to muszę znać numer seryjny , najlepiej przysłać wszystkie oznaczenia, znajdujące się na bocznej ściance twojego radia.
    Sekrety Takumi - kim są rzemieślnicy Lexusa?
    Samochody Lexusa wyróżniają się wieloma cechami - odważną stylistyką z atrapą chłodnicy w kształcie klepsydry, napędami hybrydowymi, które są wizytówką marki i nietypowymi rozwiązaniami, jak ruchome zegary. ...