Sport/coupe do 13.000zł

01 Maj 2011, 11:52

Witam,
aktualnie rozglądam się za kilkoma autami ale licze również na wasze propozycje.
czego oczekuje? najlepiej auto z napędem na tylną oś, małe, oryginalny wygląd, benzyna.

toyota MR2
bmw e36
volvo c70

oczekuje spalania na poziomie 11l

Pozdrawiam
bycz
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
Auto: Audi A3 8P
Silnik: 2.0 TDI 170KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

02 Maj 2011, 13:58

e36 oryg wygladu nie ma :) przynajmniej u mnie duzo ich jezdzi co nie oznacza ze wszystkie sa "brzydkie" :)

jechalem-przejechalem sie taka betka 2.5 dzendzynka potrafi sprawic duzo frajdy :wink:
do tego ten egzmplarz byl niezle wyposazony klimatronic jasne wnetrze skora pelna elektryka jak wygladaja koszty czesci itd to nie powiem bo bety nigdy nie mialem na wlasnosc
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

03 Maj 2011, 18:56

Mała zmiana planów! Wpadł mi w oko mercedes w124 300CE
znalazłem parę fajnych egzemplarzy i lada dzień wybieram się na oglądanie ;)

teraz pytanie, są wersje 12v i 24v, mają odpowiednio 180 i 220hp.
Do sedna, czy odczuję jakąś większą różnice pomiędzy dwoma wyżej wymienionymi?

w tym wypadku auta będzie zakupione z instalacją LPG i automatyczną skrzynią biegów.

Dużo się o tych autach naczytałem, większość ludzi je sobie chwali. Jeżeli ktoś przypadkiem ma takie auta prosiłbym o opinie ;)
bycz
Nowicjusz

05 Maj 2011, 12:00

Jeżeli chcesz automat,to lepiej zostań przy silniku 12V,o ile mi wiadomo to lepiej współpracuje niż 24v,ale to moje zdanie. I czy koniecznie musi mieć instalacje LPG?
Bopss
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

05 Maj 2011, 12:16

niestety przy takim spalaniu musi ;)
jeżeli mieściłbym się w 10l to nie byłoby problemu,ale wiem że wezmie spokojnie 13l

a może macie propozycje innych aut w tej cenie ?
bycz
Nowicjusz

05 Maj 2011, 12:26

Za 13k zl spokojnie jakiegos w lepszym stanie w124 coupe znajdziesz, ale badz bardzo ostrozny przy zakupie, autko 20sto letnio moze miec naprawde dlugaaaaaa historie napraw i itp, zebys jakiegos z 2-ch skaldanego nie znalazl, czy po powodzi.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tory testowe Toyoty
    Prototyp każdego modelu Toyoty pokonuje co najmniej milion mil, nim trafi na taśmę produkcyjną. Większość testów odbywa się na torach w Belgii, Japonii i USA. Przedstawiamy miejsca, gdzie auta Toyoty są poddawane ekstremalnym ...