Auto do 20 000zł

11 Maj 2015, 21:05

Chyba ze względu na chiński ustrój musieli powołać taką pseudospółkę w Chinach, żeby produkować auta na tamtejszy rynek. Technika z Mazdy, ale widać oszczędności w "jakości" wnętrza. Wątpię, aby mechanika była tak dokładnie zrobiona jak w Japonii.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

12 Maj 2015, 11:26

Pewnie składają po drodze na statku :P

Ta jest prześliczna: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Myślicie że warto zejść do starszego rocznika jeżeli przebieg będzie w miarę nieduży i wiarygodny? Czytałem także że nie ma raczej większych problemów z przerabianiem tych Mazdeczek na gaz.
rakoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 09 2008
Auto: Skoda Felicia
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1997

12 Maj 2015, 16:17

Ta rzeczywiście bardzo ładna. Obejrzyj. Gazować można. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Maj 2015, 14:56

Postanowiłem trochę jeszcze gotówki odłożyć i kupić Mazdę 3 powyżej 2006 rocznika z silnikiem 1.6. Z zebranych info wiem, że przede wszystkim w tym modelu należy zwracać uwagę na rdzę.

Zastanawiam się tylko nad tym gdzie dokonać zakupu. Mazdy bodajże do 2008 roku nie były sprzedawane w Polsce, więc jestem skazany na auto sprowadzane. Boję się trochę, że natknę się na powypadkowy złom, który kosztował za granicą 10k, a następnie został odpicowany jako bezwypadkowy z ceną 22k. Najlepsze jest to, że ceny tych bezwypadkowych igiełek z polskich Internetów często są niższe/takie same jak w niemieckich - a gdzie w tym wszystkim prowizja sprzedawcy/opłaty?

Tak wygląda aktualna sytuacja na otomoto (wyfiltrowane parametry, które mnie interesują):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rakoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 09 2008
Auto: Skoda Felicia
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LF-1 Limitless to nowy rodzaj crossovera
    Według japońskiego magazynu Mag-X, samochód będący seryjnym rozwinięciem koncepcyjnego Lexusa LF-1, zaprezentowanego w styczniu na North American International Auto Show w Detroit, ma trafić na rynek w 2021 roku. Dziennikarze ...
    BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...