Auto do 20 tys+-, 170 km+

15 Wrz 2014, 21:01

WItam, w przyszłym roku planuję kupić samochód za około 20 tysięcy. Chciałbym, żeby samochód miał przynajmniej 170 km, rocznik minimum 2002, ale lepiej iść w górę, spalanie jak na taką moc na przyzwoitym poziomie. Narazie myślałem o Passacie b6 , wersja sedan. Jakie samochody moglibyście mi polecić? Unikajcie kombi jeśli można. Będę wdzięczny też za komentarze co do silników polecanych samochodów.
Edores
Nowicjusz

Auto: Fiat Siena
Silnik: 1.2 72KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Wrz 2014, 23:20

Passat w tedeiku w połączeniu z DEESGIE najlepiej. Poszukaj na forum najpierw zanim założysz temat i napiszesz w nim o passacie. Ja od siebie dodam accorda, sonatę i mondeo mk3 2,5 + gaz
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

16 Wrz 2014, 12:44

Odpuść Passata,szukaj BMW e46 sedan lub kombi w zależności od potrzeb i silnika od 2.0 wzwyż,plus jeżeli odpowiada Ci diesel to wersji 330D z napędem 4x4.
Autodbalnia
Nowicjusz

Auto: BMW 520

16 Wrz 2014, 13:21

Edores napisał(a):Narazie myślałem o Passacie b6 , wersja sedan

Odpuść go bo jest nie warty uwagi gdyż tsi i 2,0 tdi to są dość awaryjne jednostki.
Autodbalnia napisał(a):szukaj BMW e46 sedan lub kombi w zależności od potrzeb i silnika od 2.0 wzwyż

Popieram zdanie kolegi. Jak BMW E46 to od 2,0 w górę owszem z czego 2,5 jest bardzo fajny.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

16 Wrz 2014, 19:49

Autodbalnia napisał(a):330D z napędem 4x4

Jedno pytanie -> PO CO???

Ten napęd 4x4 w BMW jest bardzo dobry... Tylko po co??? Zwiększa spalanie... Dorzuca do samochodu sporo drogich w serwisie elementów które mogą się (tfu, tfu) rozłożyć, a rynek używanych części do TEGO NAPĘDU jest ale już zdecydowanie skromniejszy i często nie najtańszy. W dodatku samochód jest trochę cięższy... A ten napęd przyda się może raz na 50 lat przy wyjeździe z garażu po oblodzonej nawierzchni... Nie ma sensu pchać się w X. Ta zasada jest dobra gdy ktoś szuka np. Audi bo Quattro jest po prostu lepsze niż to zwykłe FWD, ale mówimy o BMW które w standardzie ma RWD.

Poza tym wszystko cacy :ok:.

Sedan E46 323i + LPG i po sprawie :wink:.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pickup ŠKODA FUNstar
    Nowy samochód marzeń 23 stażystów ze Szkoły Zawodowej ŠKODA Auto to zuchwały Pickup ŠKODA FUNstar. Koncepcja tego pojazdu, opartego na nowej ŠKODZIE Fabia, jest rezultatem projektu "samochód ...
    Fiat Tipo 5D i Station Wagon - dwie nowe wersje
    Fiat Tipo jest nowoczesnym samochodem kompaktowym. Wyrazisty charakter, prostota, funkcjonalność w połączeniu z bezkonkurencyjną ofertą cenową, to cechy, dzięki którym model został uhonorowany tytułem "Autobest" w ...