Auto do 20 tys+-, 170 km+

15 Wrz 2014, 20:01

WItam, w przyszłym roku planuję kupić samochód za około 20 tysięcy. Chciałbym, żeby samochód miał przynajmniej 170 km, rocznik minimum 2002, ale lepiej iść w górę, spalanie jak na taką moc na przyzwoitym poziomie. Narazie myślałem o Passacie b6 , wersja sedan. Jakie samochody moglibyście mi polecić? Unikajcie kombi jeśli można. Będę wdzięczny też za komentarze co do silników polecanych samochodów.
Edores
Nowicjusz

Auto: Fiat Siena
Silnik: 1.2 72KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Wrz 2014, 22:20

Passat w tedeiku w połączeniu z DEESGIE najlepiej. Poszukaj na forum najpierw zanim założysz temat i napiszesz w nim o passacie. Ja od siebie dodam accorda, sonatę i mondeo mk3 2,5 + gaz
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

16 Wrz 2014, 11:44

Odpuść Passata,szukaj BMW e46 sedan lub kombi w zależności od potrzeb i silnika od 2.0 wzwyż,plus jeżeli odpowiada Ci diesel to wersji 330D z napędem 4x4.
Autodbalnia
Nowicjusz

Auto: BMW 520

16 Wrz 2014, 12:21

Edores napisał(a):Narazie myślałem o Passacie b6 , wersja sedan

Odpuść go bo jest nie warty uwagi gdyż tsi i 2,0 tdi to są dość awaryjne jednostki.
Autodbalnia napisał(a):szukaj BMW e46 sedan lub kombi w zależności od potrzeb i silnika od 2.0 wzwyż

Popieram zdanie kolegi. Jak BMW E46 to od 2,0 w górę owszem z czego 2,5 jest bardzo fajny.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

16 Wrz 2014, 18:49

Autodbalnia napisał(a):330D z napędem 4x4

Jedno pytanie -> PO CO???

Ten napęd 4x4 w BMW jest bardzo dobry... Tylko po co??? Zwiększa spalanie... Dorzuca do samochodu sporo drogich w serwisie elementów które mogą się (tfu, tfu) rozłożyć, a rynek używanych części do TEGO NAPĘDU jest ale już zdecydowanie skromniejszy i często nie najtańszy. W dodatku samochód jest trochę cięższy... A ten napęd przyda się może raz na 50 lat przy wyjeździe z garażu po oblodzonej nawierzchni... Nie ma sensu pchać się w X. Ta zasada jest dobra gdy ktoś szuka np. Audi bo Quattro jest po prostu lepsze niż to zwykłe FWD, ale mówimy o BMW które w standardzie ma RWD.

Poza tym wszystko cacy :ok:.

Sedan E46 323i + LPG i po sprawie :wink:.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...