Auto do 20 tyś benzyna 6 cilindrów

10 Mar 2014, 22:24

jiGsaw napisał(a):Czy jest lepiej wyposażone ? Nie

Podobny poziom.

W BMW o wiele łatwiej trafić na golasa z manualną klimą, badziewną tapicerką i podobnie ch...ą kierownicą. Lex jest lepiej wykończony (wg mnie), teoretycznie łatwiej trafić na ładny egzemplarz. Nie żebym tu rzucał jakimiś stereotypami - brzydzę się nimi - ale BMW może być od "bardziej dynamicznego" kierowcy. If you know what I mean
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Mar 2014, 22:28

jutro jadę obejrzeć tą trójkę z linka, obejrzeć nie zaszkodzi, chociaż ten przebieg 160 tysi to trochę przesadził gościu, mam do niej najbliżej, więc zobaczę co to za cudo :)
haron1101
Nowicjusz

Auto: Fiat Punto

10 Mar 2014, 22:34

Jasne, obejrzeć zawsze można, zwłaszcza jeśli niedaleko :yes: A tak pół żartem, pół serio - czy życie nie jest za krótkie, żeby jeździć jednym modelem? :D
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

10 Mar 2014, 22:43

większość ludzi przywiązuje się jednak do jednej marki, ale racja ja jestem za tym, żeby pojeździć np audi a6 v6 ze 2 lata i zmienić np na volvo jakieś itd. Będzie kasa to i samochody będą :yes:
haron1101
Nowicjusz

10 Mar 2014, 22:46

Co jak co ale VW V6 wolnossące to padaczki, jak już nie ma być BMW to lepiej może Mondeo mk3 St220 :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Mar 2014, 23:28

Do 20 tys. znajdziesz super e46 i na pewno nie będzie to samochod zajechany.
Od siebie polecam takie MG:
[link do oferty na Allegro wygasł]
6 garów, dobre wyposażenie, części nie drogie i co najważniejsze samochód oryginalny wyróżniający się z szarego tłumu.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    W trudnych warunkach liczą się ułamki sekund
    Zima trzyma, a drogowcy nie zawsze nadążają z odśnieżaniem. Samochody z napędem na dwie osie są wtedy bardzo przydatne, choć napęd na cztery koła wynaleziono z myślą o pojazdach wojskowych, by umożliwić im poruszanie się ...

11 Mar 2014, 01:11

haron1101 napisał(a):większość ludzi przywiązuje się jednak do jednej marki, ale racja ja jestem za tym, żeby pojeździć np audi a6 v6 ze 2 lata i zmienić np na volvo jakieś itd.

Ja się nie przywiązuje...i doświadczenie z V6 wieśwagena może się skończy wstrętem ogólnym do v6/r6ek...
spalnie pb/lpg jak w czołgu
brak osiągów szczególnie przy 2,8
upierdliwe usterki
upiredliwy serwis

Co do lex vs bmw obie marki mają swoje wady i zalety największą wadą lexa jest to że większość aut jest z automatem a IS300/GS jest tylko z automatem.

Reszta kwestia upodobań...psucie się hmm ....to jest dopiero temat. :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

11 Mar 2014, 14:54

haron1101 napisał(a):jutro jadę obejrzeć tą trójkę z linka, obejrzeć nie zaszkodzi, chociaż ten przebieg 160 tysi to trochę przesadził gościu, mam do niej najbliżej, więc zobaczę co to za cudo

Daj znać jak po oględzinach?
W jakiej lokalizacji poszukujesz auta?
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Mar 2014, 18:34

powiem szczerze, że ten MG przykuwa uwagę i silnik super, ale nie mój gust. Ten z linka wypucowany wrażenie bardzo pozytywne sprawia. Tej e46 nie oglądałem dzisiaj, brak czasu-praca :(
haron1101
Nowicjusz

11 Mar 2014, 21:07

Ogólnie Mondeo ST220 to fajny pomysł. Jednak budżet to tak na styk ale powinieneś coś znaleźć. Jakbyś chciał wiedzieć więcej to mów, napiszę Ci :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Mar 2014, 21:37

kon146 napisał(a):Ogólnie Mondeo ST220 to fajny pomysł. Jednak budżet to tak na styk ale powinieneś coś znaleźć. Jakbyś chciał wiedzieć więcej to mów, napiszę Ci

To napisz bo ostatnio oglądałem takiego i nawet mi się spodobał... Mam kolege miłośnika ST i bardzo mi zachwala ten model jako nie podobny do Forda :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

11 Mar 2014, 22:01

Auto generalnie to trochę pozmieniane Mondeo Mk3. Zawieszenie poza amorkami i sprężynami to samo. Silnik to bardzo dobra (trwała) jednostka. Współpraca z Jagiem. Łańcuch, silnik wykonany z aluminium z kutym korbowodem. Kultura pracy znakomita. :yes: Osiągi bardzo dobre a spalanie no to już zależy ale nie ma tragedii.. :D W sprzęgle jest dwumasa ale trwała, czyli pojeździsz dwa razy więcej niż Passki w TDI-ku czy np. Mondek TDCI :) Cena nie jest jakaś wygórowana. Najlepsze jest to że to Ford więc nie jakiś prestiż ( dla mnie to zaleta) a miny tych wszystkich Januszy posiadających Passaty w TDI-ku bezcenne :mrgreen:
Z wyglądu auto może się podobać lub nie. Dla mnie okej, bo nie ma jakiś spojlerów rodem z NFS-a czy innych badziewnych dodatków. To co jest wystarczy. Wyposażenie bardzo fajne. Skóra, elektryka, klima i te wszystkie dodatki.. Z ciekawszych rozwiązań to podgrzewana tylna kanapa i często fajna duża kolorowa nawigacja DENSO. Auto bardzo fajnie się prowadzi, nie ma szans żeby było niestabilne na zakrętach.. Kolejnym atutem jest to że młodzi gniewni tym nie jeżdżą więc auta często, gęsto są w bardzo dobrym stanie. Poza tym auto traci mało n wartości, kiedyś ceny na pewno będą rosnąć. Auto najlepiej kupić po lifcie czyli po roku 2003. Lepsza blacha, 6 biegów itd.. Najważniejsze to nie szukać okazji bo auto może być złożone z trzech.
Clarkson kiedyś powiedział "Bez sensu kupować inne samochody" kiedy jechał ST220 :D
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Mar 2014, 22:37

W katalogu dałem też kilka słów o nim:
ford-mondeo-st220-vt70632.htm
Clarkson kiedyś powiedział "Bez sensu kupować inne samochody" kiedy jechał ST220

Wydaje mi się, że wspomniał też o tym, że sprzedano chyba mniej sztuk Mondeo ST220 niż Astona Martina DB9, więc jest bardziej "ekskluzywnym autem". Ale czy to prawda, tego to ja nie wiem.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006