Auto do 20 tyś Dające frajdę dla młodego,

19 Kwi 2015, 19:49

Mentalność się zmienia.. Teraz prędzej w Audi spotkasz buraka.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Kwi 2015, 19:51

yyy napisał(a):Mówisz tak, jak byś kiedykolwiek widział osobę inteligentną za kierownicą BMW. W tych autach same blachary, lub dresy.

sam dałeś dowód stereotypowego patrzenia po opinii o kierowcach danej marki :D
Dokładnie jak Koniu pisze teraz buraki przesiadają się do Audi i nie tylko w PL ;) Oczywiście nie znaczy, że każdy nim jest.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Kwi 2015, 19:52

Nazywasz go burakiem. A może jedzie 50 km/h w obszarze zabudowanym, a kretyn, kierowca ciężarówki trąbi. A po co innego by była dodana muzyka, zamiast oryginalnego soundtracku? Nie oceniaj ludzi po jednym filmie. I nie zmieniajcie tematu.
Ban za reprezentowanie własnych poglądów? Fajnych tu macie adminów. A to forum to maszynka do powielania mitów.
yyy
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 0-2013
Auto: Mercedes W169

19 Kwi 2015, 19:53

Może coś wyjaśnię :mrgreen:
Jestem normalny, tzn wolę kobitki, ale w tej sytuacji stanę w obronie TT :D panowie spójrzcie na ówczesną paletę VAG (kiedy to była produkowana I gen TT). Nuda, flaki z olejem, syf i kiła. Aż tu nagle ktoś wpada na - wg mnie - na świetny pomysł i mówi - panowie, mamy dość udane podwozie z Golfa ale żadnego ciekawego auta. Weźmy to podwozie i zróbmy jakąś ciekawą karoserię. Jak powiedzieli tak zrobili. Fakt, że cabriolet - jak to powiedział J.C prowadzi się jak krowa a po lifcie jak krowa w kombinezonie wyścigowym, ale które cabrio na bazie kompakta tak się nie prowadzi? Kolejną sprawą jest fajne wnętrze - równie dobrze mogli wsadzić to żywcem wyjęte z a3, jednak tego nie zrobili. Super detalem w tymże wnętrzu jest skórzana tapicerka szyta tym... Rzemieniem czy pierun wie jak to nazwać :D podsumowując - idea bardzo słuszna, wprowadzenie pomysłu w życie w bardzo dobry sposób. To, że spodobał się niewłaściwej grupie ludzi może trochę gorzej :D ale z VW TX było podobnie - mieli nimi jeździć budowlańcy, drobni handlarze a zazwyczaj kojarzony jest z... Narkomanami :mrgreen:
Jest to zapewne wypowiedź stulecia wobec takiego anty VAG jak ja :D
Szczerze mówiąc takim czarnym roadsterem z quattro i fajnie zmodzonym silniczkiem jako 2 auto w domu bym nie wzgardził :roll: acz szczytem marzeń jeśli chodzi o typ auta do upalania to ono nie jest
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Kwi 2015, 20:04

dzida napisał(a):Wiadome, że rankingi nic nie mówią ale facet w TT wygląda dziwnie, a nie męsko. (i zaraz będzie: "powiedział to ktoś kto ma hyundaia")
powiedział to ktoś kto ma hyundaia
Slim17
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Saab 9-3 SS
Silnik: 2.0T 210KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

19 Kwi 2015, 21:05

mike konkretnie jak zwykle :ok: :mrgreen:
Slim17 napisał(a):powiedział to ktoś kto ma hyundaia
Ten argument jest inwalidą a wiedziałem że ktoś to napisze.
yyy napisał(a):. A może jedzie 50 km/h w obszarze zabudowanym, a kretyn, kierowca ciężarówki trąbi.
Przecież on chamsko wyjechał... i nawet nie depnie tylko się wlecze.. Takie coś mnie osobiście też wkurza i nieważne czy by jechał 50, 60 czy 80 i tak musi hamować. A czy trąbił czy nie? Nie wiem ale jak mi ktoś zajedzie to też daje po klaksonie a na autostradzie dodatkowo mrugam długimi.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...
    Lexus IS 430 - prekursor serii F
    Był 2003 rok, w kalifornijskim Huntington Beach ekipa mechaników Rod Millen Special Vehicles przygotowywała pokazowy egzemplarz Lexusa IS do targów SEMA. Ostatecznie z warsztatu wyjechał sportowy sedan z V-ósemką ...

19 Kwi 2015, 21:07

sprawa była dość głośna w mediach i cwaniaczek dostał sporą sumkę na mandacie za to
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

19 Kwi 2015, 21:41

yyy napisał(a):Mówisz tak, jak byś kiedykolwiek widział osobę inteligentną za kierownicą BMW. W tych autach same blachary, lub dresy. A za kierownicą Audi nie widziałem nikogo szczególnie ... rzucającego się w oczy. Miejcie zdanie, jakie macie.

Za to za kierownicą mercedesa A widzę przeważnie kobiety :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Facet w a clasie trochę dziwnie wygląda :mrgreen: Do tego mechanicy a clasy nienawidzą :mrgreen:

Koniu napisał(a):Mentalność się zmienia.. Teraz prędzej w Audi spotkasz buraka.

Zgadzam się. Codziennie jeżdżę do pracy krajową ,,5" i w 8/10 przypadków jeżeli ktoś wyprzedza na trzeciego, nadmiernie przekracza prędność to jest to kierowca audi, ewentualnie jakiejś nowej octavi czy passata.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

19 Kwi 2015, 21:56

Fakt. Jak już wcześniej wspominałem, nie będę się tłumaczył z wyboru samochodu, jak i nie jestem za nim. Cały czas myślę o zmianie. W moim wątku polecali mi Lexusa IS, jednak to auto będzie chyba trochę za drogie na co dzień. Odnowię swój temat, jak sprzedam swoje auto. Choć nigdy bym nie nazwał A-klasy typowo kobiecym. Jest taki... Nijaki :p
Ban za reprezentowanie własnych poglądów? Fajnych tu macie adminów. A to forum to maszynka do powielania mitów.
yyy
Początkujący

20 Kwi 2015, 00:45

Jednak zdecydowałem się na zakup cabrio co polecicie w tej cenie

Za mazdę i BMW e 36 więcej niż 15 tyś bym nie chciał dać bo to stare , a poza tym na max 2 sezony do zabawy liczy się aby było w miarę niezawodne i nie paliło więcej jak 9 l benzyny na /100 znajdę coś w stanie dobrym w tej cenie ?

Czekam także na inne propozycję
arizz33
Nowicjusz

Auto: Hyundai

20 Kwi 2015, 01:21

W budżecie 15, a nawet 30 tys nie dostaniesz nic nowoczesnego. Ponownie proponuję MR2, CRX i Smart Roadster. Może i z3?
yyy
Początkujący

20 Kwi 2015, 09:07

Skoro na 2 sezony i max 15k do wydania na "stare auto" to może e30? :naughty: Jeśli utrzymasz w dobrym stanie za te dwa lata sprzedaż bez straty a nawet z zyskiem :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

20 Kwi 2015, 09:54

Coś Ci się kolego pomieszało. Po pierwsze nie jeździ się rocznikiem... za ferrari testarossa to byś dał pewnie max 10 tysi, bo jeszcze starsze od E36? :lol:

Po drugie spalanie max 9 l i frajda z jazdy? :roll: Kup sobie chłopie ibizę w tdi i zapomnij o frajdzie z jazdy dopóki nie zarobisz na paliwo. :yes:

Ewentualnie co jest dużo lepszą opcją kup E36 328i i załóż LPG. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Kwi 2015, 10:10

Arizz33 - a co z moimi propozycjami?
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

20 Kwi 2015, 10:35

jiGsaw - i to właśnie dlatego nawet nowe opony po kilku latach stania nadają się na utylizację. Rdza, starzenie się materiału i jego zużycie powoduje, że nawet najtrwalsze konstrukcje, bez wad fabrycznych protestują. Po wielu latach jesteśmy zmuszeni wymieniać coraz więcej. Tego pewnie obawia się poprzednik. Dodać trzeba coraz trudniejszy dostęp do części. Ale co tam. Polecaj mu oszczędzanie przez kupienie starego samochodu z wielkim, paliwożernym silnikiem. Jeszcze będzie oszczędzał na oleju, itd. I będzie kolejny, typowy dresik z rudery BMW. Poza tym do zabawy nie potrzeba mocy. Chyba, że jesteś na tyle pusty, że zabawa z jazdy oznacza wyprzedzanie każdego samochodu w mieście z prędkością 150 km/h i branie zakrętów drogi publicznej driftem. Ale wtedy do współczuję.
yyy
Początkujący