Auto do 20 tyś Dające frajdę dla młodego,

18 Kwi 2015, 22:59

Witam mam 20 lat i poszukuje czegoś co zastąpi mojego starego hyundaia , auto będzie mało używane może z 5000 km rocznie głównie latem .

Budżet to tak z 17-18 tyś za samo auto bo wiadomo dojdą opłaty + pakiet startowy itp.

Na 1 ogień idą kabriolety bo samochód będzie głównie używany do rekreacji

Mój typ to Mercedes SLK R 170 bardzo mi się podoba jednak nie wiem czy kupie coś ciekawego w tej cenie

Ewentualnie MX-5 ale merc mi się bardziej podoba no i chyba lepsze osiągi ma :)

Kontrpropozycją to ALFA GT 1.9 JTD jednak boję się trochę tej marki i też nie wiem czy coś w tym budżecie znajdę.

I teraz pytania co polecicie tak do 18 tyś CABRIO/jakiś coupe typu ALFA GT , BMW jakoś mi się nie widzi lubię orginalność a tego dużo jeździ , i chciałbym abyście coś więcej o tym mercie napisali jeśli ktoś miał , auto na lato ale zimą też może być trochę jeżdźone, dodatkowo jak się brać za kupno jeśli nie mam znajomego mechanika ani nikogo kto się zna na autach a nie chcę przepłacić ani kupić trupa , można gdzieś taką osobę wynająć ?
arizz33
Nowicjusz

Auto: Hyundai

19 Kwi 2015, 10:19

Alfa GT akurat należała do awaryjnych. Mazda MX-5 nie musi mieć 5 sekund do setki, by dawała frajdę. Tam była zupełnie inna koncepcja. Tylny napęd, niska masa, 50/50 rozłożenie. Najlepiej będzie, jak się sam nimi przejedziesz. A do propozycji;
*Hyundai Coupe
*Toyota MR2
*Honda CRX
*Smart Roadster
*Audi TT (tu będzie budżet dość naciągany)
Ban za reprezentowanie własnych poglądów? Fajnych tu macie adminów. A to forum to maszynka do powielania mitów.
yyy
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 0-2013
Auto: Mercedes W169

19 Kwi 2015, 12:25

Audi TT,Smarta i SLK R 170 odrzucił bym z miejsca za bardzo kobiece :D
Szukaj bardziej męskich aut.

Od siebie dorzucam:
Volvo C70
[link do oferty na Allegro wygasł]
Saab 9-3
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Toyota Supra
[link do oferty na Allegro wygasł] - miodzio :naughty:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

19 Kwi 2015, 13:52

Smart fajna machina zwłaszcza 0.7 turbo :twisted:
Jeśli niskie przebiegi to nie należy bać się AR. W sumie modele z przed ery 159, MiTo, Giulietta, Brera są nadają się tylko do takich niedzielno-wakacyjnych wojaży :roll: w tym budżecie zaryzykowałbym nawet kupno GTV cabrio z V6 a reszta kaski na dopieszczenie auta
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Kwi 2015, 15:00

Ja dorzucę ze swojej strony:
* Megane II Cabrio - ciekawe auto, rzadko spotykane. Frajdy tu nie doświadczysz, jednak 2.0 nie jest aż tak powolny ;)
* Volvo C70 Cabrio - ja bym brał 2.3 T5 - mocny wóz, silnik wytrzymuje przebiegi po 500tys km. Jedynie może mieć problemy z trakcją bo mocny silnik i przedni napęd. Przy tak małych przebiegach nawet bym się nie pchał w gaz, mimo że auto swoje spali. W kwocie do 20 tys znajdziesz egzemplarze z końca produkcji.
* BMW nie chcesz a ona by ci dawała bardzo dużo frajdy z jazdy E36 328i znajdziesz za niewiele ponad 10 tys. zł i myślę, że już w fajnym stanie. Dość łatwo podnieść tam moc wymieniając osprzęt. Ale i tak te 193 konie pozwalają poszaleć :)
* Audi A4 B6 Cabrio - bardzo bardzo rzadko spotykany model, aczkolwiek według mnie bardzo ładny. Myślę, że w tej kasie uda się kupić jakiś egzemplarz z początku produkcji.
* BMW Z3 - to już bardzo ciężko spotkać. Szukaj z jak największym silnikiem, najlepiej 2.8 - najmniej awaryjny, uważaj na układ chłodzenia.
* Mazda MX-5 - tak jak koledzy już proponowali. Za te kasę kupisz już II generację piękną mazdę, która mimo niewielkiej mocy, ale dzięki niskiej masie własnej, tylnemu napędowi i dobrym właściwościom jezdnym potrafi dać frajdę z jazdy. Idealne auto na letnie wojaże ;)
* Opel Astra II Cabrio - tylko i wyłącznie 2.0 Turbo. Nieźle zapieprza, jednak
tak jak w przypadku Volvo duża moc i przedni napęd = słaba trakcja. W tej kasie kupisz już niemal idealny egzemplarz.
* Audi TT - tylko mocne silniki, najlepiej 1.8T, jak chcesz trochę frajdy z jazdy to bierz quattro. Niektórzy mówią, że jest trochę babskie, oklepane, dla mnie to golf w ładnej obudowie ;)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - o czegoś takiego szukaj ;)
* Saab 9-3 - ale tutaj chyba w budżecie byś sie nie zmieścił ;)
* Mercedes SLK - tak jak pisałeś, ale dla mnie to trochę ciulowe auto, takie przestarzałe trochę
* Audi 80 Kabriolet - fajny, stary, dobry wóz ;) Szukaj dużego silnika, są w cenie, ale też poszukiwane ;)

No i chyba w tych pieniądzach to tyle, ewentualnie jak chcesz być bardzo oryginalny to szukaj Chryslera PT Cruiser w wersji cabrio :D
No i patrz na szmaciany dach i stelaż i w ogóle na cały dach, bo regeneracja ci z 3 koła zje/
* Chrysler Sebring - jednak tym nie poszalejesz, to jest auto do spokojnej, niedzielnej przejażdzki :)
Slim17
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Saab 9-3 SS
Silnik: 2.0T 210KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Kwi 2015, 15:51

I do moich propozycji jeszcze dorzucę Celicę. Przy tak mało eksploatowanym egzemplarzu, twoimi największymi kosztami będą serwisy, naprawa i ubezpieczenie. Samochody zimowane są paradoksalnie bardziej awaryjne. I są zagrożone rdzą, ponieważ nawet garaż "otwarty" będzie w zimę wilgotny. Dlatego kup sobie po prostu bardziej ekonomiczne auto, mniej awaryjne i ciesz się jazdą cały rok ;)
Ban za reprezentowanie własnych poglądów? Fajnych tu macie adminów. A to forum to maszynka do powielania mitów.
yyy
Początkujący

19 Kwi 2015, 16:07

Zerknij na to e30:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Gwaratuje ono taką frajdę z jazdy, że ludzie będą Ci płacić by móc się przejechać :mrgreen:
Szkoda tylko, że nie ma więcej zdjęć.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

19 Kwi 2015, 16:14

kirin88 napisał(a):Gwaratuje ono taką frajdę z jazdy, że ludzie będą Ci płacić by móc się przejechać :mrgreen:

Tia bedzie frajda szczególnie z serwisem... :ok: chyba że pozostanie wiara i nadzieja w tuning i tuningowców...

Ogólnie temat dosyć tajemniczy więc możliwe że to auto widziało szybką i skuteczną jazdę jak świnia gwiazdy :lol: :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

19 Kwi 2015, 16:56

Audi TT to auto nie dla kobiety a dla pederasty :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Kwi 2015, 17:57

I te hejty... Kierowcy samochodów takich, jak Audi TT po prostu lubią krągłości. Co z resztą pokazuje sylwetka samochodu. A jak komuś krągłości kojarzą się z męskimi narządami wydalniczymi, to szczerze współczuję. Zdrowy człowiek przyrówna sylwetkę Audi TT do kobiety. W jakiej pozycji, to już zostawiam wam do interpretacji. W ogóle samochody są w dużym stopniu stylizowane na człowieka, co podświadomie człowiek odczytuje. Dlatego twierdzę, że nie da się seksualności określić po sylwetce samochodu. A jak by ktoś twierdził, że TT jest gejowskie, bo się oglądają za nią faceci (z resztą tłumaczyłem analogię do kobiety), to najlepiej jest jeździć Multiplą. Bo nawet za BMW się obejrzą Panie.
yyy
Początkujący

19 Kwi 2015, 18:03

Za TT oglądają się faceci z litości jak widzą w nim innego faceta. Co tu dużo gadać - facet w nim wygląda dziwnie. Tak jak np. w micrze, tigrze, pumie itd. A teraz serio to renomę auta dla pedała TT zawdzięcza wygraniu plebiscytu Car of the gej... i to nie jest wymysł ;)
Lepiej wziąć już A3 które jest technicznie tym samym samochodem.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

19 Kwi 2015, 18:19

Podobne temu testy wygrywały nawet auta pokroju Porsche 911. A widziałeś "najpiękniejsze" wnętrza samochodów tego roku? Poza C-klasą, cała reszta dosłownie ohydna. Szkoda patrzeć na takie rankingi. Ale jak lubisz czytać o samochodach dla gejów, to współczuję.
yyy
Początkujący

19 Kwi 2015, 18:26

Wiadome, że rankingi nic nie mówią ale facet w TT wygląda dziwnie, a nie męsko. (i zaraz będzie: "powiedział to ktoś kto ma hyundaia")
yyy napisał(a):Ale jak lubisz czytać o samochodach dla gejów, to współczuję.

słabe ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

19 Kwi 2015, 18:43

Wystarczy popatrzeć kto siedzi za kierownicą TT. Najczęściej to jakaś pusta lala albo gej-fryzjer-stylista. Był tu kiedyś taki od Tigry, później szukał właśnie TT :mrgreen:
Audi S3 jest spoko :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Kwi 2015, 18:47

Mówisz tak, jak byś kiedykolwiek widział osobę inteligentną za kierownicą BMW. W tych autach same blachary, lub dresy. A za kierownicą Audi nie widziałem nikogo szczególnie ... rzucającego się w oczy. Miejcie zdanie, jakie macie. Bardziej pytanie do autora tematu.
yyy
Początkujący