Ja dorzucę ze swojej strony:
* Megane II Cabrio - ciekawe auto, rzadko spotykane. Frajdy tu nie doświadczysz, jednak 2.0 nie jest aż tak powolny
![Wink ;)]()
* Volvo C70 Cabrio - ja bym brał 2.3 T5 - mocny wóz, silnik wytrzymuje przebiegi po 500tys km. Jedynie może mieć problemy z trakcją bo mocny silnik i przedni napęd. Przy tak małych przebiegach nawet bym się nie pchał w gaz, mimo że auto swoje spali. W kwocie do 20 tys znajdziesz egzemplarze z końca produkcji.
* BMW nie chcesz a ona by ci dawała bardzo dużo frajdy z jazdy E36 328i znajdziesz za niewiele ponad 10 tys. zł i myślę, że już w fajnym stanie. Dość łatwo podnieść tam moc wymieniając osprzęt. Ale i tak te 193 konie pozwalają poszaleć
![Uśmiechnięty :)]()
* Audi A4 B6 Cabrio - bardzo bardzo rzadko spotykany model, aczkolwiek według mnie bardzo ładny. Myślę, że w tej kasie uda się kupić jakiś egzemplarz z początku produkcji.
* BMW Z3 - to już bardzo ciężko spotkać. Szukaj z jak największym silnikiem, najlepiej 2.8 - najmniej awaryjny, uważaj na układ chłodzenia.
* Mazda MX-5 - tak jak koledzy już proponowali. Za te kasę kupisz już II generację piękną mazdę, która mimo niewielkiej mocy, ale dzięki niskiej masie własnej, tylnemu napędowi i dobrym właściwościom jezdnym potrafi dać frajdę z jazdy. Idealne auto na letnie wojaże
![Wink ;)]()
* Opel Astra II Cabrio - tylko i wyłącznie 2.0 Turbo. Nieźle zapieprza, jednak
tak jak w przypadku Volvo duża moc i przedni napęd = słaba trakcja. W tej kasie kupisz już niemal idealny egzemplarz.
* Audi TT - tylko mocne silniki, najlepiej 1.8T, jak chcesz trochę frajdy z jazdy to bierz quattro. Niektórzy mówią, że jest trochę babskie, oklepane, dla mnie to golf w ładnej obudowie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - o czegoś takiego szukaj
![Wink ;)]()
* Saab 9-3 - ale tutaj chyba w budżecie byś sie nie zmieścił
![Wink ;)]()
* Mercedes SLK - tak jak pisałeś, ale dla mnie to trochę ciulowe auto, takie przestarzałe trochę
* Audi 80 Kabriolet - fajny, stary, dobry wóz
![Wink ;)]()
Szukaj dużego silnika, są w cenie, ale też poszukiwane
![Wink ;)]()
No i chyba w tych pieniądzach to tyle, ewentualnie jak chcesz być bardzo oryginalny to szukaj Chryslera PT Cruiser w wersji cabrio
![Szczęśliwy :D]()
No i patrz na szmaciany dach i stelaż i w ogóle na cały dach, bo regeneracja ci z 3 koła zje/
* Chrysler Sebring - jednak tym nie poszalejesz, to jest auto do spokojnej, niedzielnej przejażdzki
![Uśmiechnięty :)]()