Auto do 20 tys minimum 160 kucy

11 Maj 2012, 22:07

Witam chce zakupic auto za około 20 tys
tylko benzyna minimum 2.0 o mocy 160+ ale takie ktory nie spali wiejcej niz 13-15 l w cyklu mieszanym, najlepiej naped na tył, moze byc tylko 2 osobowy, nie starszy niz 98
w gre wchodza raczej małe samochody jak slk

jak narazie mam na oku mercedes slk
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

oczekuje na jakis propozycje
RedWind
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 08 2008
Auto: Audi A4 1,8 125 km

12 Maj 2012, 09:44

Może audi TT [link do oferty na Allegro wygasł]

Naprawdę fajnie się to zbiera :)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

13 Maj 2012, 20:35

Jak dla mnie tylna felga w tej TT wygląda komicznie:) Hm może poszukaj w S3? Masz i moc i warunki do tego, całe autko zestrojone pod konkretną moc no i warunki do dalszego rozwoju: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tutaj wysłałem Ci pierwszą lepszą ale można ciekawsze opcje znaleźć, jeździłem zwykłą A3 1.8T 180KM i jest porażająca, ESka musi dawać niesamowite uczucie a przy tym nie jest tak "lanserska" heh
Vattras
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 2009

13 Maj 2012, 21:33

Vattras napisał(a):Jak dla mnie tylna felga w tej TT wygląda komicznie:)

Niewiem co jest komicznego w alufeldze na szerokim rancie... :shock:
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

13 Maj 2012, 21:50

Wg mnie wygląda śmiesznie.. to jest 16', 17'? Felga na szerokim rancie ładnie się plasuje w dużym aucie przy rozmiarze 20' no ale to jest kwestia gustu więc temat rzeka:)
Vattras
Początkujący

14 Maj 2012, 19:04

Ostatnio mnie zaczely krecic cabrio, tt fajne auto akurat podany pszykład mi sie nie podoba :P co do audi a3 hmm..w tej chwili mam a4, i chce cos innego niz audi z litera a (3,4.6.8) ;]
z zakupem sie nie spiesze.
chce sie cieszyc z jazdy miec frajde nie zaleznie od tego ile mi spali oczywiscie nie chce 5.0

oczekuje na jakis fajne propozycje, ciekaw jestem co podesla mi forumowicze :D
RedWind
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automaster Show 2013 / relacja
    Na lotnisku w Kamieniu Śląskim 28 kwietnia odbyła się impreza Automaster Show 2013. Dla fanów motoryzacji przygotowanych było kilka testów sprawnościowych: jazda na trolejach czy test Stewarta, ale każdy mógł ...

14 Maj 2012, 20:42

Dlatego podrzuciłem Ci coś z literą "s" a nie "a":D

Hm to może coś z innej beczki: [link do oferty na Allegro wygasł] mx5 stoją w cenie, całkiem co innego niż wyżej, nie dostaniejsz tutaj wypasionych technologii ale fajne autko z klasą, które raczej będzie drożeć niż tanieć. Za 20k znajdziesz ładny egzemplarz, tutaj 140KM spokojnie wystarcza na taką małą budę
Vattras
Początkujący

14 Maj 2012, 21:03

no ładny o takie cos mi chodzi ;] i cena tez ok :D
ale co jak przyjdzie zima co z miekkim dachem

a co sadzisz o mercu slk
RedWind
Nowicjusz

14 Maj 2012, 21:08

Pod spodem to poczciwe W202, z perspektywy 8 letniej eksploatacji mogę tylko powiedzieć, że to bardzo solidny samochód.
W SLK dochodzą jeszcze do tego mniejsze przebiegi, tak więc samochód mimo wieku na lata, podobnie jak Mazda MX3.
I przede wszystkim ma napęd na tył :D
Jedyna realna alternatywa dla SLK to BMW Z3, TT wygląda fajnie ale bazuje na Golfie, cała płyta podłogowa, konstrukcja zawieszenia-wszystko a jak wiadomo " z g*wna tortu nie zrobisz".
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Maj 2012, 10:54

jak to powiedział jasiek "z gówna tortu nie zrobisz"
ale z tortu gówna również raczej nie ulepisz , myślisz że robiąc TT zepsuli świetne właściwości golfa IV ?

w końcu dzięki temu VW udało się zrobić najlepszy samochód typu hot hatch o mocy do 250 koni co w połączeniu z DSG robi miazge dodatkowo układ napędowy jest wyśmienity do modyfikacji ...

zresztą dzięki temu tez zawieszeniu i płycie podłogowiej między innymi LEON cupra R został wybrany autem nr 1 w swojej klasie pokonując takie dobre samochody jak civic type R

panowie nie kłamać , nie zachwalać swego , mówić prawdę i tylko prawdę a prawda jest jedna

Toyota MR2.. tył napęd , 2 miejsca , niski środek cięzkości , zdejmowany metalowy dach.. spalanie ?

2.0 170 konna pali od 8 do 11 litrów w mieście 2.0GT 210 koni spala litr więcej wersja 225 konna pali jeszcze mniej z tym że jeżeli jesteś mało doświadczonym młodym kierowcą weż tego mercedesa , wiadomo będzie jezdzić się dużo gorzej , będzie dużo wolniejszy i słabszy w zakrętach , będzie zuzywał niewiele więcej paliwa , ale pozwoli Ci przeżyć na drodze bo jeśli chodzi o wiertarko szlifierki z japoni to nigdy nie żądziła honda lecz toyota od supry po celice dopiero z czasem sie to popsuło bo zrobili brzydka celice jak i supre

audi jak i merol czy mazda mx5 nie oszukujmy się to auta dla kobiet , to samo tyczy się bmw e46 compact

PS mr 2 robili do 2000 roku , za 3000euro kupisz taka z przebiegiem około 60 tyś
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska

15 Maj 2012, 11:06

W którym miejscu Golf IV ma świetne właściwości jezdne? to rozlazła klucha nawet w porównaniu do Focusa.
Z tego co wiem z testów i od znajomych dziennikarzy to najlepszym hot-hatchem jeśli chodzi o prowadzenie jest Megane RS, czasy okrążeń mówią same za siebie.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Maj 2012, 16:36

W SLK dochodzą jeszcze do tego mniejsze przebiegi, tak więc samochód mimo wieku na lata, podobnie jak Mazda MX3.

Chyba literówka, chodzi Ci o MX5

2.0 170 konna pali od 8 do 11 litrów w mieście 2.0GT 210 koni spala litr więcej wersja 225 konna pali jeszcze mniej

Z całym szacunkiem ale nie piszcie takie pierdół. Zaraz zejdziemy do 3 litrów. 2.0 170KM w mieście łyknie 15 na miękko. Koniec w tym temacie.

Co do miękkiego dachu w MX5 myślę, że to jest nieco problem tj. trzeba odpowiednio o niego dbać, jeśli kupisz auto w ładnym stanie (również z dachem i całym mechanizmem w dobrej kondycji) i nie będziesz go zostawiał na tydzień pod gradem to będzie okej. Przy deszczach nie ma problemu, znajomy zakładał w Kadecie :D chociaż za niemałe pieniądze i sprawował się całkiem nieźle. Co do SLK, auto myślę godne uwagi, chociaż jak dla mnie to inna bajka, jest czym jeździć ale brakuje tej klasy co w MX5 :D

W którym miejscu Golf IV ma świetne właściwości jezdne? to rozlazła klucha nawet w porównaniu do Focusa.
Z tego co wiem z testów i od znajomych dziennikarzy to najlepszym hot-hatchem jeśli chodzi o prowadzenie jest Megane RS, czasy okrążeń mówią same za siebie.

Porównanie Megane RS i Golfa IV jest trochę nie na miejscu :)
Vattras
Początkujący