REKLAMA
Witam,
jako że szukam auta już jakiś dłuższy czas, wyłoniłem już swoich faworytów (pytanie czy dobrych gdyż na autach się praktycznie w ogóle nie znam). Dodam że rocznie będę pokonywał maksymalnie 15 tysięcy kilometrów, z czego 85% to miasto chyba najlepszym wyborem będzie dla mnie auto z silnikiem benzynowym/ benzyna+Gaz. Będę mógł sobie pozwolić na wydatek 20 tysięcy maks 21. Auto musi być rocznikowo minimum 2008/9 a spowodowane jest to tym, że auto będzie w pewnym stopniu kredytowane. Wyposażenie jakie musi mieć moje auto to przede wszystkim klimatyzacja, wspomaganie i elektryczne szyby, fajnie by też było jak by była podgrzewana przednia szyba i fotele ale wiem że na 95% tego auto nie będzie miało. Wielkość auta też nie gra dla mnie większego znaczenia czy to bd hatchback czy kombi, ale raczej nie chciałbym sedana ale nie wykluczam ich. Dodam, że nie jestem do żadnej marki aut uprzedzony. Proszę o pomoc jakich silników szukać, by były jak najmniej awaryjne oraz żeby koszty ewentualnych napraw nie były astronomiczne. Zależy mi też na tym żeby to auto nie paliło zbyt wiele tak maksymalnie 7/8 litrów. Mam jeszcze jedno pytanie, może któryś z silników oferowanych w tych autach dobrze współgra z Gazem? Oczywiście jestem otwarty też na inne sugestie i propozycje. Auto planuję użytkować ok 5 lat.
Moi faworyci
- Peugeot 207
- Peugeot 308 (zastanawia mnie tylko to czy zmieszczę się w zamierzonym budżecie, bo kilka ofert znalazłem ale nie wiem czy to nie jest "złom" na kółkach)
- Opel Astra (jedyna wersja jaką biorę pod uwagę to ta 3-drzwiowa)
- Ford Focus
- Fiat Grande Punto