Auto do 20 tyś

12 Sie 2017, 23:11

Witam znawców. Jest to mój pierwszy post na forum.
Szukam auta do około 20 tyś w Polsce. Auto tylko na wakacje, normalnie mieszkam za granicą, nie mam samochodu ale chciałbym się czymś poruszać po kraju. Oglądałem dziś audi a8 kilka przykładów ale nie wiem ile kosztuje ubezpieczenie i ogólnie opłaty. Spalanie w sumie mało ważne. Polecicie coś do zabawy za taką kwotę ? liczy się wnętrze i komfort raczej. :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jest ok ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo to ?

Wogóle jakie są minusy posiadania takiego auta?
Pozdrawiam i czekam na opinie.
SUPEROWCA
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2012
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Inne
Typ: Sedan/Limuzyna

13 Sie 2017, 10:17

ile kosztuje ubezpieczenie i ogólnie opłaty

Poszukaj sobie tylko nie padnij na zawał.

A tak ogólnie, biorąc pod uwagę kult ałdi w tym kraju. Kilkanaście tysięcy to kosztuje zadbane A3 z tego rocznika. Tutaj masz auto dwie klasy wyżej w tej samej kasie, koniec komentarza
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Sie 2017, 10:31

Auto na wakacje... To nie lepiej jakiegoś Cabrio? Albo Coupe? A8 na wakacje? To jest limuzyna dla prezesa, jakie są minusy? Koszta. Jeśli władowanie 5-10-15 tyś na auto na wakacje jest dla Ciebie do zniesienia, to śmiało.

Takie limuzyny premium nie są tanie bez powodu w zakupie. Jeszcze automat... Bardzo niebezpieczna potencjalna bomba :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

13 Sie 2017, 12:45

Dzięki za odpowiedzi. Może nie wyraziłem się jasno o co mi chodzi. Autem jeździłbym niewiele i chciałbym coś nietuzinkowego za niewielkie pieniądze. Nie znam się za bardzo na samochodach dlatego pytam. Mogą być to mocne silniki v6 / v8. Takie powiedzmy auto z klasą :naughty: Przeglądam otomoto i szukam co mi się podoba, a od Was chciałbym specjalistycznej opinii czy warto kupić lub czy ten rodzaj silnika jest dobry itp..
Np. taki jaguar x-type bardzo mi się podoba. Co myślicie?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A może polecicie coś podobnego ? Jestem otwarty na propozycje. :mrgreen:

Edit. Rozumiem oczywiście, że najwiekszą wadą takich samochodów jest kasa jaką trzeba zapłacić jak się coś popsuje, wiadomo są to stare samochody i nigdy nie wiadomo kiedy coś się zapsuje ale mimo to chciałbym czasam pojeździć takim autkiem :D Przebieg roczny jaki bym robił to może 5-7 tyś.
SUPEROWCA
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2012
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Inne
Typ: Sedan/Limuzyna

13 Sie 2017, 21:00

3.3 TDI to kiepski silnik.
Pierwszy Jag spoko, tylko z tego co pamiętam były chyba jakieś hece z napędem AWD.
Drugi nie dość, że kiepski silnik (ciekawostka - ta wersja TDCI montowana była również w Transicie), to jeszcze z szemranego komisu (znam z autopsji i to od kuchni :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004