Zakup auta do 20.000, szukam rad i propozycji, dobrze trafiłem? :D

13 Sie 2017, 14:56

Witam wszystkich, trafiłem tutaj ponieważ potrzebuję pomocnych rad/propozycji gdyż stoję przed decyzją o kupnie auta, na razie mam ustalony budżet (20.000 włącznie. Ubezpieczenie, pierwszy serwis, rozrząd, oleje, filtry itp liczę oddzielnie i na to mam oddzielną kasę :D) bez i parę propozycji ale nie mogę się finalnie zdecydować, no i może bardziej doświadczeni użytkownicy podpowiedzą coś co wpadnie mi w oko :D Więc tak
-Chciałbym auto z kopniakiem >150km
-Diesel/Benzyna (najlepiej taka w której nie byłoby problemu z założeniem
instalacji)
-Dobre wyposażenie (tj. skóry/ automatyczna klima)
-Nietuzinkowe, jakiś świeży look, chcę żeby auto jednak się dobrze prezentowało bo dużą wagę na to zwracam :)
-W miarę mało awaryjne
Rozglądałem się i póki co na ok mam Golfa GTI, Volvo s60, AR GT/159, CLK w209. W sumie e46 coupe albo jakieś ładne a4b6 w quattro biorę pod uwagę w ostateczności bo jest w "cenie".
Pozdrawiam i mam nadzieję że w końcu trafiłem w dobre miejsce gdzie ktoś mi dobrze doradzi i skończę się o to martwić. Peace :D
GromSon
Obserwowany

Auto: Szukam

13 Sie 2017, 21:09

Na CLK W209 i 159 za mało kasy.
Golf GTI... Niby silnik uznawany za lepszy niż w G VI GTI, ale jakoś trudno go z czystym sumieniem polecić.
AR GT tylko diesel, bo benzyniaki takie se (oprócz V6, które jest poza budżetem) i nie założysz w nich gazu w opłacalny sposób.
Volvo ok, w sumie wszystkie silniki można polecić.

Możesz jeszcze zwrócić uwagę na Hondę Accord VII, Saaba 9-3
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

13 Sie 2017, 21:11

E46 w Coupe z fajnym motorem też tak sobie kasy, ale skoro bierzesz A4B6 pod uwagę, to może w sedanie? Będzie łatwiej.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 2.5 Hybrid i-AWD - test spalania
    Zaprezentowana w 1994 roku, pierwsza generacja RAV4 dała początek segmentowi SUV-ów. Obecnie w sprzedaży jest najnowsza, piąta generacja, oferująca rekordową przestrzeń dla pasażerów oraz aż 580 l dla ich bagażu. ...