Auto do 20 tys. zł

26 Sie 2010, 01:06

Witam

Przymierzam się do zakupu mojego pierwszego samochodu. Kwota jaką chciałbym na niego przeznaczyć to ok. 20 tys. zł. Samochód potrzebny mi jest raczej do poruszania się po mieście. Jednakże zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę przy kupnie itd.

Podobają mi się np. na Audi A3 (faworyt), Seaty Toledo i Leon oraz Ford Mondeo mk3 i tu potrzebuję waszej pomocy odnośnie awaryjności, kosztów utrzymania i ogólnych opinii o danym samochodzie.

Z góry dziękuję za pomoc.
ruud66
Nowicjusz

Miejscowość: Sochaczew

26 Sie 2010, 07:01

Jak nie wiesz na co zwracać uwagę przy kupnie auta , to w ten sposób nie zdobędziesz szybko wiedzy bo to wymaga trochę czasu .Lepiej weź kogoś kto się zna na tym będzie prościej i bezpieczniej .Co do opinii o danej marce polecam przejrzeć fora danej marki która Ciebie interesuje
Ostatnio edytowany przez czeslaw555, 26 Sie 2010, 14:25, edytowano w sumie 1 raz
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Sie 2010, 10:09

Jeżeli potrzebujesz auta miejskiego do 20 tyś polecam Almere auto świetnie nadaje się do miasta jak i na trase. Auto praktycznie bez awaryjne a w tych pieniądzach znajdziesz w jakimś sensownym stanie
Mam zepsuty klakson. Obserwuj środkowy palec u ręki.
S3bastjan
Nowicjusz

Miejscowość: Trzebiatów

27 Sie 2010, 19:58

Co sądzicie o tej aukcji?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ruud66
Nowicjusz

Miejscowość: Sochaczew

27 Sie 2010, 20:46

Audi a3 dobry samochodzik w tym roku jechałem tą furą do Ustki (mam ponad 300kilosów) i nie było najmniejszych problemów nie licząc jednego duuuuzo benzyny popija :)
Kleko
Kleko1991
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

27 Sie 2010, 20:55

Kleko1991 napisał(a):Audi a3 dobry samochodzik w tym roku jechałem tą furą do Ustki (mam ponad 300kilosów)

Po 300km stwierdzasz, że to dobre auto... :neutral:

AUDI A4?

Znakomita ekonomia. Dobre osiągi. Bardzo niskie koszty eksploatacji. Dobre materiały i jakość wykonania. Bogate wyposazenie dod. Rewelacjyjny ukl. jezdny,. Rewelacyjne zabezpieczenie antykorozyjne. Bardzo duzo rzeczy mozna zrobic samemu.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie pozwól, by zeszło ciśnienie z opon
    Zasada 3xP - Porządne opony, Profesjonalny serwis oraz Prawidłowe ciśnienie – to jedna z najważniejszych reguł w przypadku pojazdów. Dlaczego? Ponieważ zły wybór ogumienia, jego złe założenie lub obsługa, ...
    Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...

28 Sie 2010, 06:50

Kleko1991 napisał(a):Audi a3 dobry samochodzik w tym roku jechałem tą furą do Ustki (mam ponad 300kilosów) i nie było najmniejszych problemów nie licząc jednego duuuuzo benzyny popija :)

W takim wypadku moje Punto jest lepsze. W tym roku jechałem nim do Pragi ( mam tam ponad 400 km) i też zero problemów, a do tego załadowany i z 4 osobami spalił nie całe 5l :wink:
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: R-sko

28 Sie 2010, 13:42

Daro20VT napisał(a):
Kleko1991 napisał(a):Audi a3 dobry samochodzik w tym roku jechałem tą furą do Ustki (mam ponad 300kilosów)

Po 300km stwierdzasz, że to dobre auto... :neutral:

AUDI A4?

Znakomita ekonomia. Dobre osiągi. Bardzo niskie koszty eksploatacji. Dobre materiały i jakość wykonania. Bogate wyposazenie dod. Rewelacjyjny ukl. jezdny,. Rewelacyjne zabezpieczenie antykorozyjne. Bardzo duzo rzeczy mozna zrobic samemu.

Koszty eksploatacji psuje zawieszenie niestety, układ jezdny niezły w klasie FWD faktycznie, ale już lepiej wypada Fordowski. Napisałeś jakby to było auto idealne, a to tylko Passat w lepszej skórze.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Sie 2010, 14:11

Dla niektórych to już nawet Passat jest autem idealnym, wiec takie A4 to nadauto ;-)
Co do "rewelacyjnego układu jezdnego" to chyba nigdy nie jechałeś Alfą 147/156 Hondą Accord VI czy wspomianym Fordem (mowa oczywiście klasie FWD)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

28 Sie 2010, 18:30

jiGsaw napisał(a):Napisałeś jakby to było auto idealne

Nie jest to auto idealne... Staram się patrzeć na sprawe obiektywnie, a kumpel posiada taki samochodzik i sobie chwali. Dlatego uważam, że A4 to kawał dobrej roboty.
AreBie napisał(a):to chyba nigdy nie jechałeś Alfą 147/156

Miałem przyjemność prowadzić Alfę 2.0 T.Spark. Fakt dobrze się prowadzi, ale ciężko mi ją porównać do A4. Miałem Alfę 166 po lifcie no, ale nie będę jej porównywał do A4 bo to grzech :twisted: !
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

29 Sie 2010, 10:34

Daro20VT napisał(a):Miałem przyjemność prowadzić Alfę 2.0 T.Spark. Fakt dobrze się prowadzi, ale ciężko mi ją porównać do A4. Miałem Alfę 166 po lifcie no, ale nie będę jej porównywał do A4 bo to grzech

Przez chwilę mi przeszło przez myśl, że piszesz to na fali radości ze swojej S4 :mrgreen:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Sie 2010, 14:06

Jeżeli poruszasz się głównie po mieście to zdecydowanie lepszy będzie kompaktowy samochód jak np: Seat Leon w wersji 1.9 TDI do 22 tyś można już trafić,trzeba tylko dobrze poszukać.
PanSamochodzik1
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź