Cześć! Planuję kupić auto do 20 tysięcy. Dotychczas posaidałem raczej szrociki których po roku się pozbywałem, były to: Opel Corsa C, Audi A4, Alfa Romeo 156, BMW E36, Volvo S40 wszystkie za śmieszne pieniążki w stanie nie zawsze dobrym, ostatnie i dotychczasowe auto od ponad trzech lat to Mazda 6 (1 gen.). Przejściowo poruszałem się też Punto 2, Ford Mondeo mk3, Ford Focus mk2, Ford Focus mk3. W pracy różne busy, dostawcze itp. Przechodząc do rzeczy auto jakiego szukam to na pewno nie 20 latek im młodsze tym lepiej, silnik benzyna (po glowie chodzi też hybryda), hatchback ale 5 drzwi, z wyposażenia na pewno klima, tempomat, elektryczne lustra i szyby (nie potrzebuję skóry i mega full opcji). Zależy mi na tym aby auto nie posiadało często problematycznej i drogiej dwumasy i innych pierdółek które uprzykrzają jazdę i czyszczą portfel. Nie musi być rakietą ale dziadkowozem też nie powinno. Skrzynia obojętnie chociaż ostatnio myślałem że fajnie byłoby mieć polecany, bezawaryjny automat. Na pewno coś oszczędnego ale z wystarczającą mocą aby wyprzedzać i rozpędzać auto. Wiadomo najelpiej bezawaryjne
lecz wiem że to mit. Są jednak auta które u mechanika bywają głównie na wymianie klocków i olejów, a reszta to dbanie o auto. Dosyć tanie w utrzymaniu i z dobrą dostępnością dobrej jakości części. Czekam na propozycje i pozdrawiam.