Witam wszystkich
Zalozylem konto z mysle, ze podpytam sie niektorych z was jakie auto byscie polecili.
A wiec... Za kilka tygodni bede zjezdzal do PL i rozgladal sie za kupnem samochodu. Jako, ze nie chce szalec, postanowilem, ze wydam na poczatek w okolicach 15-20tys zl. Mimo tego jestem wybrednym kupcem, a konkretnie mam na mysli:
- sedan, coupe
- przebieg max 150 000
- silnik minimum 2.0 (v6 bylby idealny)
- moc ok 200km
- jasna tapicerka bylaby wielkim plusem
W oko wpadly mi: Jaguar xtype 2.5 v6, Audi A4, Rover/MG 75/ZT, Saab 9-3, Volvo S40/S60.
Dodam, ze ostatnio sprzedalem BMW e46 320ci i myslalem o kupieniu podobnej, lecz kupno e46 w dobrym stanie, niskim przebiegiem do 20tys zl graniczy z cudem. Podobnie sprawa sie ma z Merc'ami.
Jesli chodzi o koszty eksploatacji nie ma dla mnie wiekszego znaczenia czy auto bedzie spalac 8l czy 12 (cykl mieszany). Koszty napraw... Tutaj tez jestem otwarty na propozycje, chociaz nie chce wydawac ogromnych sum za np naprawy hamulcow, zawieszenia i tym podobnych standardowych napraw.
Przejrzalem wiele artykulow ale na kazdym z nim ludzie pisza inaczej, wiec pomyslalem, ze zaloze wlasny temat, wypisze marki, ktore mi wpadly w oko i poczekam na wasze opinie i propozycje.
Na koniec dodam, ze podczas jazdy stawiam na komfort i moc i tego tez bym oczekiwal od nastepnego auta, ktore kupie za kilka tygodni.
Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()