Auto do 20000

19 Maj 2016, 04:39

Witam wszystkich
Zalozylem konto z mysle, ze podpytam sie niektorych z was jakie auto byscie polecili.
A wiec... Za kilka tygodni bede zjezdzal do PL i rozgladal sie za kupnem samochodu. Jako, ze nie chce szalec, postanowilem, ze wydam na poczatek w okolicach 15-20tys zl. Mimo tego jestem wybrednym kupcem, a konkretnie mam na mysli:
- sedan, coupe
- przebieg max 150 000
- silnik minimum 2.0 (v6 bylby idealny)
- moc ok 200km
- jasna tapicerka bylaby wielkim plusem
W oko wpadly mi: Jaguar xtype 2.5 v6, Audi A4, Rover/MG 75/ZT, Saab 9-3, Volvo S40/S60.
Dodam, ze ostatnio sprzedalem BMW e46 320ci i myslalem o kupieniu podobnej, lecz kupno e46 w dobrym stanie, niskim przebiegiem do 20tys zl graniczy z cudem. Podobnie sprawa sie ma z Merc'ami.
Jesli chodzi o koszty eksploatacji nie ma dla mnie wiekszego znaczenia czy auto bedzie spalac 8l czy 12 (cykl mieszany). Koszty napraw... Tutaj tez jestem otwarty na propozycje, chociaz nie chce wydawac ogromnych sum za np naprawy hamulcow, zawieszenia i tym podobnych standardowych napraw.
Przejrzalem wiele artykulow ale na kazdym z nim ludzie pisza inaczej, wiec pomyslalem, ze zaloze wlasny temat, wypisze marki, ktore mi wpadly w oko i poczekam na wasze opinie i propozycje.
Na koniec dodam, ze podczas jazdy stawiam na komfort i moc i tego tez bym oczekiwal od nastepnego auta, ktore kupie za kilka tygodni.
Pozdrawiam :)
vhv
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 12 05 1989
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Bmw e46
Silnik: 2.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

19 Maj 2016, 08:44

vhv napisał(a):- przebieg max 150 000

W większości aut w tym budżecie będzie to tylko licznikowe 150000 km :P Lepiej nie patrzeć na przebieg tylko na stan techniczny- wtedy łatwiej kupić laleczkę techniczną. :D Ja polecam jeszcze Renault Laguna II fl 2.0 Turbo, BMW E46 325/328/330i (sedany) :D
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

19 Maj 2016, 10:02

vhv napisał(a):lecz kupno e46 w dobrym stanie, niskim przebiegiem do 20tys zl graniczy z cudem
jak to?!! :shock: przecież to bardzo proste - znajdujesz ogłoszenie, które Ci pasuje, dzwonisz do sprzedającego i w zamian za drobną opłatę ew w walucie płynnej umawiasz się na interesujący cię przebieg, nawet 0km aby szpanować, że wyrwałeś fabrycznie nowe auto w wieku 10 lat...

A tak na serio, odpuść sobie ten Januszowy wymóg. Po pierwsze przebieg nic nie znaczy, a po drugie takie zachowanie doprowadzi najprawdopodobniej do tego, że zostaniesz oszukany (tak to już jest u Polaków...)

Ode mnie Volvo s60 2.4t
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Maj 2016, 16:28

vhv napisał(a):- przebieg max 150 000

kolejny...
Potem wielkie halo tacy robią, że handlarze kręcą liczniki.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

20 Maj 2016, 16:03

Mówisz , że nie chcesz wydawać dużo pieniędzy na naprawy , a wybierasz Jaguara :D tak samo mówisz o dużych wydatkach na naprawę zawieszenia . A wiesz może jakie zawieszenie jest w Audi :?: Jeśli chcesz połączenie komfort + osiągi + wyposażenie to ja polecam Ci właśnie saaba 9-3 z silnikiem od 2.0 wzwyż , te uturbione :D Naprawdę fajnie to jeździ , bardzo dużo egzemplarzy ma bogate wyposażenie , no i łatwiej znaleźć takiego saaba w dobrym stanie niż np. Audi a4.
Na przebiegi nie patrz , bo jak mawiają przebiegiem i rocznikiem nie jeździsz. Liczy się stan techniczny :yes:
Paweł83
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design Vision GTI - światowa premiera nad Wörthersee
    Zlot GTI Wörthersee to kultowa impreza dla pasjonatów motoryzacji. W 2013 roku spodziewanych jest około 150.000 fanów modelu GTI. W dniach 8-11 maja austriackie Reifnitz będzie dla nich prawdziwą mekką. ...
    MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...