Auto do 2000zł

04 Sie 2016, 19:30

Witam serdecznie,
Szukam porady, mianowicie planuje zakup pierwszego auta, środki około 2000zł. Szukam auta oszczednego, w gazie, do dojazdów do pracy, czyli jakieś 5km w jedną stronę. Jestem z Kielc. Będę wdzięczna za wskazówki czy linki. Pozdrawiam
Ewelina
Ewelina10511
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 08 2015
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

04 Sie 2016, 20:13

Zerknij na te linki:
[link do oferty na Olx wygasł] - sądząc po tablicach długo w jednych rekach.
[link do oferty na Olx wygasł] - błąd w mocy,ten silnik ma 60km.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko obstawiam że pod tymi plastikowymi nakładkami na nadkola czai się ruda..
[link do oferty na Olx wygasł] - dwóch właścicieli od nowości tylko buda do poprawek.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Sie 2016, 20:20

Dziękuję ślicznie za linki, a że tak zapytam, co znaczy "buda do poprawek" i jaki to koszt?
Ewelina10511
Nowicjusz

04 Sie 2016, 21:32

Zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł] poobijany ale jak się klapa otwiera to da się z tym żyć :) Tylko kierunkowskazy wymieniane były chyba bo ja mam ten sam rok produkcji a mam pomarańczowe
[link do oferty na Olx wygasł]
Tylko chłodnica do wymiany
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Sie 2016, 08:05

Dziękuję Krzychu, a średni koszt napraw o których mowa?
Ewelina10511
Nowicjusz

05 Sie 2016, 11:26

Ewelina10511 napisał(a):Dziękuję Krzychu, a średni koszt napraw o których mowa?

Nie wiem jak w przypadku srebrnego czyli tego wgniecenia ale chłodnica jeżeli u mechanika robota to 100-120 zł za nową chłodnicę a wymiana to licz około 100 zł czyli 200-220 zł trzeba policzyć :wink: Pewnie coś tam jeszcze będzie w nich do porobienia ja w swoim po zakupie wymieniłem przewody zapłonowe (koszt 23 zł firma sentech) i świece zapłonowe NGK (niecałe 32 zł), klakson używany bo nie działał 10 zł, no i filtr powietrza nie pamiętam ale chyba też koło 10 zł :wink: Czyli części nie są drogie a auto super dużo nie pali, gdyż 8,5-9 litrów w mieście LPG może spalić w trasie troszkę mniej :wink:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...
    Lexusy podatne na tuning
    Coupé LC i RC, limuzyny IS i LS, crossovery UX i NX czy nawet hatchback CT – samochody Lexusa wyróżniają się na ulicy. Ale dla tych, którzy chcą dodać im jeszcze więcej pikanterii, tunerzy mają ...

06 Sie 2016, 14:53

Buda do poprawek bo ma kilka wgniotek czy nalotu rudej ale to są rzeczy estetyczne których nie trzeba robić jak komuś nie przeszkadza.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012